Mit tudnék csinálni ezzel?
Sziasztok!
Van egy Angol telivér kanca lovam, akivel rendszeresen járok lovagolni is. Ezzel nem is lenne semmi gond, ha a szomszédnak nem lenne egy csődör lova. Azthiszem sodrott fajtájú. Az a lényeg, hogy a karámja ajtaját folyton kilöki, és a gazdája meg lusta megkötni vagy valami. Ígyhát ott bóklászik a mellettünk lévő udvarban, és egyszer már be is jött a mi udvarunkra(azóta megerősítettük a kerítést, és azóta nem történt ilyen). A szomszéd háza az utolsó ház, utána egy erdő van hatalmas legelővel és mezővel. Oda szoktam kijárni lovagolni. Az emberke engedélyt adott rá, hogy a kertjén át menjek lovagolni, mert van 3 nagytestű kutyája akik az út mellett vannak, és a lovam fél tőlük. De a kertben van a ló is legtöbbször, mikor kiengedi az istállóból(a szomszéd lova). És az folyton jön utánnunk, és csipkedi a lovamat, meg direkt nekimegy. Egyszer rá is ugrott, de szerencsére nem lett csikó. Ezzel mit tudnék csinálni? A bácsinak is szóltam, de azt mondja, ez nem az ő problémája, oldjam meg egyedül. A lova ott van, ahol van, az csinál, amit akar. Ja, és még van az a probléma is, hogy nem birom visszahajtani a sodrottat, csak nagynehezen, mert folyton jön utánunk. A gazda nem köti meg. Mennék más útvonalon is, de ott a 3 kutya(akik nekiugranak a kerítésnek, ezzel nagy zajt csapva, amitől persze megijed a lovam) a városba meg nem szeretem vinni, mert elég forgalmas, és folyton meg kell állni a gyerekek miatt(megsimogatják Kecsest).. Kérlek, adjon valaki hasznos tanácsot! Előre is köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!