Hogyan kell felülni a lóra?
Azt tudom hogy hogy kell, csak nem tudom hogy merre.Így kell? : http://www.youtube.com/watch?v=7nSXAJmmB5I
A ló fara felé kell nézni?Mert egyszer voltam az osztályommal kirándulni, és ott teljesen máshogy mutatták hogy hogyan kell felszállni, és leszállni.
Azért kell így csinálni, mint ahogy a videoban magyarázza a csaj, hogy a ló ne tudjon ellépni, amikor fel akarsz szállani. Ha hátulról támadod, akkor megteheti, hogy lép kettőt, hátraforul, és kiröhög. Így nem.
Ultra jámbor, készséges lovakra úgy ülsz fel, ahogy akarsz. Sokhelyütt láttam már kis lépcsősort is, olyasfélét, amilyet a reptereken használtak régen, odavezették a lovat, a kocalovasok feltipegtek, és helyet foglaltak. :)
Mint ahogy a lovaglásban semmi, úgy ez sincs kőbe vésve, mindenki úgy száll fel, ahogy akar és ahogy tud. Főleg a lovarda udvarán. Terepen már leginkább csak így tudsz visszakerülni a nyeregbe, mert ott már nem fog a ló neked nyugodtan álldogállni meg várdogálni, mint a lovarda lókötőjénél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!