1év4hós kisbéri kancacsikó mindig rámfarol, ha hozzáérek a hátához, marjához. Ma rugott is. Mit csináljak vele?
Csak gratulálni tudok... Ha farolgat, akkor határozottan rászólsz és arrébb lököd, vagy egy atyai nagypofon. De egyébként nem ártana megnézetni állatorvossal, mert ha nehéz zsákokat dobálsz a hátára, akkor elképzelhető, hogy fájdalmai vannak, és ezért félti a hátát. A háton nehéz észrevenni a zúzódásokat, esetleg törést.
A másik dolog pedig, hogy fokozatosan kellene hozzászoktatni, hogy a hátához érsz. Először csak szépen simogasd ott, ahol szereti. Azután mindig egy kicsit közelebb a hátához. Csak finoman, fokozatosan.
Nem ítélek én el semmilyen "paraszti módszert", sok van, ami tényleg okos és jól bevált, de azért ami sok, az sok. Szerinted te hogy éreznéd magad, ha zsákokat dobálnának a hátadra, csak mert nem akarod, hogy hozzád érjenek?
Érdekes, így hogy lekötöttem, így is sunyított, de nem is próbált meg rámfarolni, és így engedte, hogy simogassam a hátát, sőt, még azt is hogy kicsit ránehézkedjek, tehát nem valószínű hogy fáj neki. Úgyhogy nem tudom. Még a hasát is megfoghattam, azért se ment, csak sunyított. Így megszokná?
17 vagyok. Én ki szoktam vezetni, ráadom bent a kötőféket, és el se engedem egyből, előbb sétálunk egy kört, és csak utána angedem el. De apám kicsapja az ajtót, és kihajtja, hogy hagy fusson. Tipikus hozzáértő, ja. Csak a baj, hogy tényleg profi is idejön, és apám elkezd neki okoskodni. MErt hogy ő már 43 éves, neki egy kis 25 éves ne okoskodjon... Nem baj, hogy mióta járni tud lovagol, versenyszinten... Kitalálja, hogy kötőfékkel, meg tehénkötéllel futószárazni. Persze ha nem megy, meg hajtani akarja. Amúgy mindig viszek neki almát, tehát kedveskedek neki, és tényleg olyan, hogy ha rámfarol elmegyek, akkor csak rámkap, ma amikor elkezdett farolni, és odaugrottam megfogtam a kötőféket, nagyot nézett. De amúgy se nem harapott, se nem ugrált, semmi. Úgyhogy majdnem úgy gondolom, hogy rámkapott, hogy ő volt a főnök. Szállításnál biztos hogy nem volt semmi, be volt kábítva. Nem mi hoztuk, még az előző tulaj. De biztos nem volt, új volt a szállító is, meg érti is a gazda a dolgát. Meg amúgy megmondta volna, ha van valami baja, mert nem egy iszonyat áron vettük, meg már másik vevő is volt, ránk is ajánlott, csak akkor már le volt előlegezve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!