Mitől tisztavérű magyar félvér egy ló, és mitől "jelleg"?
Idézem a szövetség elnökét...
"A Magyar Félvér fajtában kifejezetten nemkívánatosak azok a nemzetközi sportlovak, amelyekbõl a magyar sportló fajta építkezik.
A magyar félvér név örökség. Már nem vagyok biztos benne, hogy ez volt a jó választás, de az alakuláskor annak tûnt."
Én meg újra idézek a tenyésztési programból:
"A magyar félvér fajtába sorolható mindazon melegvérű ló, amelyik Magyarország területén belül született, és apja valamely Magyarországon elismert melegvérű lófajta tenyésztési engedéllyel rendelkező ménje."
Ami lehet "nemzetközi sportló" vagy bármi más, a fentieknek megfelelő fajta.
sziasztok
én regizve vagyok a paci.hu-n és bemásoltam ezt a kérdést a mmagyar félvérbe.
Ez a válasz jött az egyik alapítótól:
Én ott nem vagyok regisztrálva, nem is érek rá, de valami furcsa. Azt írja a kérdező, hogy az útlevelében az van a lónak, hogy "magyar félvér". Úgy érzem, sürgősen utána kellene néznie, hogy nem hamis-e az útlevele, mert ilyen fajtát útlevélben nem jelölnek -- leginkább semmifélét, ami éppen elég nagy probléma.
Mióta megalakult az egyesület, ugyanúgy kellene eljárni, mint a többi fajta esetében -- amelyik beleszületett a fajtába, az magyar félvér, amelyik nem, az "jelleg".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!