Érdemes lovász lenni?
Nem.Én 20 évig csináltam.Folyamatosan átvertek,nem fizettek ki stb.Sokszor olyan helyeken kellett volna lakni,hogy elképzelni nem tudod.
A legtöbb lovas helyen csak azt nézik,minél olcsóbb legyen a munkaerő,dolgozzon szállásért,ellátásért meg pár fillérért.
Ezért sok helyen tényleg csak az alkoholista,lecsúszott egzisztenciák maradnak meg.
Sajnos nem, mint előttem is írták többnyire éhbérért, egy kis lyukban, 24/365-ben leszel a mindenes...Például itt egy épp aktuális hirdetés:
"Lovász munkakör betöltése az alábbi feladatokkal (bentlakással):
- Lovak (és egyéb állatok) ellátása, almozás, trágya elhordás, legelőről trágya leszedés, etetés, itatás
- Pálya és fedeles lovarda boronálása, rendben tartása
- A lovarda területének rendben tartása (pl. fűnyírás, hó eltakarítás stb.)
- Lovak ápolása, nyergelése, az iskola munkájának kisegítése
- Eseti javítgatások a lovarda körül, ezermesterek előnyben
- A területen rend tartása és betartatása
- Lovas kocsikáztatás
- Lovas párok előnyben
Elvárások:
- Fogathajtási ismeretek
- Kreativitás
- Gyerekcentrikusság
- Önállóság
- Megbízhatóság
Hosszú távra keresünk megbízható talpraesett munkaerőt akivel csapatban lehet dolgozni! Elvárás a gyerek centrikusság, mivel elsősorban gyerekek oktatásával foglalkozunk családias hangulatban!"
Magyarul, a takarítástól kezdve, a kocsikáztatáson át, egészen a hólapátolásig mindent te csinálsz (ugye ez le is van írva...).
Nálunk ehhez még az is hozzá jött, hogy az oktatónak többnyire nem volt kedve lovagoltatni (meleg/hideg van, fáradt, esik, stb.), úgyhogy ez is rám maradt. Hurrá! :) Ugyanazért a pénzért persze. Ha nem tetszik fel lehet mondani, szólt a munkáltató, fel is mondtam egy év után.
Szép dolog is a rabszolga tartó életmód...:/
Jajj,Isten ments!
Nekem a barátom kénytelen volt elmenni lovásznak mert nem volt más meló(pedig mezőgazadsági mérnök fősulija van).
Hát 2 hetente(!!!) volt 1 szabad vasárnapja.Se karácsony,se húsvét se semmi.Szabadság?!?!Mi képzel?!?Amikor egyszer otthon mert maradni 5 napot(mert tüdőgyulladása és 40 fokos láza volt,már azon is totál kiakadtak,és le is vontak 10 ezret a fizujából)Azon kívül reggel 6-este 8-ig meló.Mindezt 80 ezrért(amit általában 2-3 részletben voltak csak hajlandók oadadni),és" természetesen" be se jelentették.Csak egy fokkal volt jobb mit valami munkatábor:(Még jó,hogy ő bejárós volt..A párkapcsolatunk is majdnem tönkrement miatta,mert hazajött hulla fáradtan,zuhanyzott,kajált és bedőlt az ágyba mit a krumpliszsák.Amig ezt csinálta szó szerint sehol nem voltunk együtt,a szexuális életünk is közelített a nullához,szörmyű volt.Ő 2.5 évig csinálta,aztán most hálsitennek kapot normálisabb melót,de ezt mégegyszer azt mondta nem, akkor inkább éhen hal :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!