Baj, ha nagyon kényelmetlen a lovam? Tönkre fog menni a hátam? Most olvastam egy cikket.
Mi a táborban első nap nyereg nélkül ügettünk. Egy púpot éreztem a hátán, ami nyomta a fenekem, megkérdeztem, hogy ez mi, mert azt hittem valami "hiba" a lóban. Azt mondták, hogy minden lónak van ott egy púp, és ez biztos igaz.
Ha nem ilyenre gondolsz - nem baj, mert NEM LEHET SEMMI BAJOD.
A két előző szerintem nem érti a kérdés lényegét, de igazából te sem, magát a kérdést. A ló kiképzése során az esetek nagy többségében befeszített, beejtett háttal közlekedik, ha ebbe belepattogsz, az senkinek sem jó, és elsősorban a ló háta az, ami megsínyli majd, mert neki lesznek nagyon súlyos hátfájdalmai. Minden ló képes rá, hogy ha ellazult és elengedett, elkezdje lengetni a hátát, szépen feladja azt, és bevonja a mozgásba, no ezzel már lehet, és érdemes is dolgozni. Tehát mindig azt kell nézned, hogy a lovad a munka során mikor lazul el, az ellazuláshoz állítgatások, hajlítások, átmenetek vezetnek el. Ha igazán ellazult, és feladta a hátát, akkor lehet elkezdeni érdemben dolgozni, tanügetni is csak onnantól érdemes igazán, addig nem.
Az, hogy a ló mozgása amúgy kényelmetlen-e, az a kutyát sem érdekli, neked bajod abból nem lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!