Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Nem reagál a csizmasegítségre....

Nem reagál a csizmasegítségre. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Van egy ló, akin már jó pár éve nem ült senki. Most ráültem, és egyáltalán nem reagál a csizmasegítségre, nem is tudtam elérni, hogy támaszkodjon,se semmi mást.. Mit tehetnék? Utánam rá ült egy másik lány, és ő egy akkorát rúgott az oldalába, hogy az általam ismert lovak már kiszaladtak volna a világból, ez a ló meg még a füle botját se mozgatta. Ez így nagyon nem jó..

2013. okt. 29. 18:55
 1/9 anonim ***** válasza:
Esetleg pálcával lehet rásegíteni vagy egy gyengébb sarkantyúval,de ezzel óvatosan csak. DE lehet alapból elvan tompítva az oldala,azt hiába rugdossátok csak rosszabb lesz. Általában ha ész nélkül csizmázva van egy ló,immunissá válhat a csizmára. Pálcával(hosszúval) párszor meg kell csípni,elléptetni és közben nyomni csizmával.
2013. okt. 29. 20:05
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi, holnap kipróbálom :) Régebben verte a gazdája, lehet hogy ez is közrejátszott?
2013. okt. 29. 20:32
 3/9 anonim ***** válasza:
Mivel jópár éve (!) nem ült rajta senki, futószáron kéne kezdeni, ha már futószáron megy, akkor futószáron felültetni valakit. A segítségeket pedig helyesen adni - leheletfinom segítséggel kezdeni, ha nem reagál, fokozatosan egyre erősebben zárni a csizmát (vádlit), amint a ló enged/reagál, a nyomás megszűnik, tehát a lovas is enged - a ló tovább fogja gondolni a dolgot, és rá fog jönni, hogy ha hamarabb enged, kevesebbre dolgozik, akkor a lovas is hamarabb fog engedni -> tehát neki nem fog fájni. A pálca a legvégső eset legyen, nem szabad azzal nyitni, hogy felülsz és jól elvered, évek óta nem ültek rajta, fogalma sincs hirtelenjében, hogy egyáltalán fiú-e, vagy lány!
2013. okt. 29. 22:10
 4/9 A kérdező kommentje:
Én nem is akartam verni, nem vagyok az erőszak híve :) Köszi a választ! Remélem ma ki tudok menni hozzá..
2013. okt. 30. 07:35
 5/9 anonim ***** válasza:
ki mondta ,hogy verni kell a pálcával?! Ha neked a megcsípés meg a verés ugyanazt jelenti,akkor az a te bajod. Továbbá a futószár max átmozgatás,lemozgatás céljából jó,az oldala ettől ugyanúgy tompa marad
2013. okt. 30. 09:48
 6/9 A kérdező kommentje:
A ''nem akarom verni'' alatt az értem, hogy nem akarok olyan lenni mint a gazdája, aki fölül rá, és úgy üti-veri ahogy csak bírja, hogy egyáltalán elinduljon a ló. Tudok különbséget tenni a csípés és a verés között.
2013. okt. 30. 11:20
 7/9 anonim ***** válasza:

Meg kell állapítani, hogy a ló szabotál-e, vagy fogalma sincs róla, mit kell tennie. Ha már egyszer be volt lovagolva, és jól reagált a csizmára, akkor feltételezhető, hogy pontosan tudja, mi van, csak teszi a hülyét, mert "elszokott a munkától", vagyis nincs az ínyére, hogy most hirtelen megint dolgoznia kell. Ez esetben egy rövid pálcát alkalmaznék. Csizma zár, történik semmi, hát vágj oda mellé, de olyat, hogy szikrát hányjon a szeme! Egy idő után rá fog jönni, hogy a csizmára érdemes odafigyelni.

De ha ismeretlen az előélete, akkor inkább tényleg kezdjél futószárazni vele, mert lehet, hogy azt csak úgy mondták, hogy valaha lovagoltak rajta...

2013. okt. 30. 12:29
 8/9 anonim ***** válasza:
kérdező: 09:48 vagyok,és nem neked írtam,hanem a másik válaszolónak ! Azt hittem egyértelmű
2013. okt. 30. 16:22
 9/9 A kérdező kommentje:
Elnézést kérek! :$
2013. okt. 30. 20:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!