Hogy vegyem rá a lovat, hogy támaszkodjon?
Elkezdtem lovagolni egy új helyen, eddig lovasiskolában lovagoltam. A ló akin lovagok nem támaszkodik, és nem mindig reagál arra ha "megnyomom" az oldalát a sarkammal.
Hogy érjem el, h támaszkodjon, illetve reagáljon nyomásra?
Jó lenne tudni, hogy azon kívül, hogy mit nem csinál a ló, mit csinál.
Mindenesetre először a csizmasegítség elfogadását kell megcélozni, tehát először csak egy gyenge segítséggel megkérni a lovat, majd egy erősebbel, majd pálcával megsegíteni a csizma mögött. Ezt a sorrendet minden alkalommal tartani kell. Ha meglendül, a kézzel követni kell, nem szabad belerántani, visszafogni, hanem megdicsérni, majd újra és újra és újra. Ha a csizmára már enged, lehet megpróbálni hozzálovagolni a kézhez, először hosszú száron, előre-lefelé, hogy legyen lehetősége a csizmára lendületesen előremozdulni és önként hozzányúlni a zablához. Lovagolj vele nagykörön, megkönnyíted a saját és a lovad dolgát is.
Mit csinál?
Hmmm.
Nem kell használnom pálcát, mert anélkül is megy, és roppant érzékeny paci.
Ha állunk, néha akkor beadja a fejét, viszont amikor megindítom ügetésbe, akkor felkapja a fejét.
Pálcás zablája van, és úgy vettem észre, hogy nem jó neki, mert folyamatosan rágja illetve rángatja a fejét, ha rövid száron van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!