Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mi lehet a baja?

Toto1989 kérdése:

Mi lehet a baja?

Figyelt kérdés
lovardában egyik lónak a szemei körül kifakult a szőr és le is csupaszodott kicsit,meg a testén több helyen ,a bordáinál foltokban néhol foltokban kevesebb a szőr, ez gomba lehet?
2013. okt. 28. 15:40
 1/7 anonim ***** válasza:

Gomba is lehet, élősködő is. Viszket is neki, látod vakarózni?

Sajnos ugye nem a te lovad, de tanácsokat adhatsz a tulajának hogy nem ártana állatorvost hívni nézze meg milyen élősködő lehet. Régi sebek is lehetnek, de élősködők is. Esetleg Neostomosannak addig lehet próbálkozni. Felénk ez mindenre bevált eddig ha jól van bekeverve.

2013. okt. 28. 16:16
 2/7 A kérdező kommentje:
nem vakarózik
2013. okt. 28. 16:22
 3/7 A kérdező kommentje:
régi sebek nem lehetnek mert kb 4 5 napja vettem észre
2013. okt. 28. 16:24
 4/7 anonim ***** válasza:

Úgy értettem hogy más ló megsebesíthette e a legelőn, karámban, vagy elérte a boxban. Az én lovam is sok helyen kopasz mert a karámban ha kedve támad a két lónak jól megtépi, és szegényt mint akit paraziták támadtak meg.

Az is egy opció hogy megfejelt valamit, nekiment valaminek.

Sajnos csak találgatni tudok mert nem látom hogy mi lehet, mert bármi történhetett. Élősködőktől nem vakarózhat feltétlen folyamatosan.

Milyen viszonyban vagy a tulajával? Tudnék adni egy leírást a neostomosan használatáról, ha nem hajlandó dokit hívni egy próbát megérhet.

2013. okt. 28. 18:53
 5/7 A kérdező kommentje:
Azt megköszönném
2013. okt. 28. 18:55
 6/7 anonim ***** válasza:
Írtam priváltban!
2013. okt. 28. 19:51
 7/7 anonim ***** válasza:
valami gomba lehet esetleg belső élősködő vagy rühesség, ez nem szégyen több lovam is volt már valószínű amikor fedeztetni vittük más állatok is voltak de egy paszta kilóra és egy két hét renbden jön!
2013. okt. 29. 00:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!