Ültetek már szőrén lovat? És vágtáztatok?
Csak azért kérdezem, mert nem hiszem el azt, hogy könnyebb nyereg nélkül a vágtába beleülni, mint nyereggel. Mert ezt sokan mondják. Én meg még csak lépésben voltam szőrén, de ha lesz saját lovam, kipróbálom ezt is :)
Könnyű beleülni? Tapasztalatok!
ha szőrén nem is feltétlenük könnyebb, de sok helyen voltige hevederrel szokták oktatni a vágtát, az nagyon jó szerintem.
Én néha szoktam csak szőrén menni, jó úgy is a vágta.
Ha a comboddal eléggé megtudod tartani magad,valamint egyensúlyod is van akkor könnyű. :)
De ha ezek nincsenek meg is bele tudsz ülni,bár a második vágtaugrásnál leesel :D
Nem vágtázni nehéz szőrén szerintem. Inkább ügetni, és azt is akkor, mikor vágtából visszaesik. Az én lovam például akkor olyan gyorsan üget, nagyon nehéz kiülni. Egy másik ló, akin szőrén lovagoltam viszont hamar lelassul, és meg is áll akár pár lépésen belül, ha azt kérem tőle.
Én inkább ettől szoktam kicsit parázni, de maga a vágta nagyon jó szőrén!
Amikor anno ellopták a nyergemet, én hetekig terepre is szőrén jártam, meg edzésre is, amíg nem sikerült új nyerget vennünk és speciel sokkal jobban is szerettem szőrén lovagolni, mert valahogy jobban érzem a lovat, vagy nem tudom, ezt hogy lehet jól megfogalmazni. :D Ha nincs ott a nyereg, érzed minden izmát, minden apró mozdulatát és így sokkal gyorsabban tudsz reagálni a lovadra, mint amikor ezt az egészet tompítja köztetek a nyereg.
Legalább is nekem így volt. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!