Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Nem késő 28 évesen elkezdeni...

Nem késő 28 évesen elkezdeni lovagolni?

Figyelt kérdés
Életem egyik nagy álma volt mindig is a lovaglás, de eddig sajnos nem volt rá lehetőségem. Gyerekkoromban a szüleim nem engedték (azzal, hogy "amilyen balf..sz vagy, biztos csak kitörnéd a nyakad" - bocsánat a vulgaritásért, de ezt mondták). Később, egyetemistaként pedig nem volt rá pénzem. Most külföldön dolgozom, jól keresek, elvileg nem lenne akadálya, hogy lovagolni tanuljak, de kicsit félek attól, hogy túlkoros vagyok elkezdeni. Nyilván nem a versenyzés lenne a cél, hanem egy tisztességes, biztos alapkészség megszerzése, de akkor is... Akik foglalkoztak kezdőkkel, mik a tapasztalatok? Nem baj, ha valaki felnőtt fejjel kezd neki?
2013. okt. 3. 12:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Van egy osztrák, élvonalbeli díjugrató, aki a húszas évei végén kezdett lovagolni. :-) Szóval még minden lehet, hajrá! :-)
2013. okt. 4. 07:01
 12/19 anonim ***** válasza:
Ja, még valami: apukám 33 volt, amikor kicipeltem a lovardába (én már akkor pár éve lovaztam). Megtanult és azóta még edzői képesítést is szerzett. Lovakkal foglalkozunk azóta is. :-)
2013. okt. 4. 07:02
 13/19 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm Mindenkinek! :-)
2013. okt. 4. 19:22
 14/19 anonim ***** válasza:

A gyerekek izomzata jobban idomul, könnyebben, ezért jó gyerekkorban elkezdeni, ráadásul ők nem feszengenek, könnyen ellazulnak, ezért gyorsabban felveszik a ló mozgását, és ez az előnyük kulcsa.

Ettől még nincs semmi kizáró ok, bármikor elkezdheted, az oktatónak/edzőnek kell odafigyelnie, hogy olyan követelményeket állítson eléd, és úgy haladjon veled, ami személyesen rád van szabva - így nem lesz gond, és hát, neki meg éppen ez a feladata. :)

Amit javasolni tudok - mosolyogj! Úgy sokkal könnyebb ellazulni :)

2013. okt. 4. 20:33
 15/19 anonim ***** válasza:
Én 22 éves vagyok, és szeretnék megtanulni lovagolni. Budapesten élek, és fogalmam sincs hogy kezdjek neki, van tanácsotok? Keresek egy lovardát bemegyek és megmondom hogy én meg akarok tanulni lovagolni? Próbáltam a neten keresgélni, de mindenhol szt olvasom gyerekek, gyerekek, kicsit elbizonytalanodtam hogy én már túl öreg vagyok elkezdeni. Egész életemben sportoltam, 3 éve hagytam abba gerincsérv miatt. Elkezdhetem egyáltalán?:
2013. okt. 5. 10:50
 16/19 anonim ***** válasza:
A gerincsérv miatt jó kérdés, azt meg kéne kérdezned dokitól. Viszont ami a tanulást illeti, igen, pontosan úgy megy, ahogy leírtad. Felhívod őket, és közlöd, hogy te ennyi és ennyi éves vagy, és meg szeretnél tanulni. (Én vagyok a 27 éves, aki most kezdte és én is pont ezt csináltam)
2013. okt. 5. 14:32
 17/19 anonim ***** válasza:

"A gyerekek izomzata jobban idomul, könnyebben, ezért jó gyerekkorban elkezdeni, ráadásul ők nem feszengenek, könnyen ellazulnak, ezért gyorsabban felveszik a ló mozgását, és ez az előnyük kulcsa."

Az ízületeik még csak-csak, de izomzatuk még rég nem fejlődött ki.

A kulcs az, hogy sok mesében látják a pacikat, és azt hiszik az egy nagy plüss, fogalmuk sincs, hogy leeshetnek, hogy a ló megugrik, megijed valamitől, mert nem tudják még a valóságokat.

És ugyanúgy lehet ez a hiba is.

Megugrik a ló, elkezdenek sikoltozni, a ló még jobban megijed......

2013. okt. 5. 17:59
 18/19 anonim ***** válasza:

"de izomzatuk még rég nem fejlődött ki." - éppen ezért tud a terhelésnek megfelelően fejlődni, ahhoz idomulni,ellenben egy testépítő izomzata sokkal kötöttek és merevebb ilyen értelemben. Nem véletlenül.

És nyilván a veszélyérzet hiánya (is) okozza, hogy sokkalta lazábbak, jobban elengedik magukat, illetve, hogy alapesetben kevesebb stresszt hoznak magukkal, amit a ló közelsége sokkalta egyszerűbben old, mint egy 10-20 évvel idősebb embernél.

2013. okt. 5. 21:47
 19/19 anonim ***** válasza:
Lovagolni sose késő!Ha meg van rá a lehetőséged,akkor ne habozz,vágj bele!Nem fogod megbánni,egy életre szóló élmény lesz.Az a jó a lovaglásban,hogy korhatár nélküli.Hallottam olyanról,aki 65 éves korában tanult meg!Sose késő!Hajrá!!!:)
2013. okt. 5. 23:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!