Nem gáz ez? Nagyon izgulok.
Ha még fiatal, és belovaglásbeli gondjai vannak, érdemes pihentetni a kérdést, és majd később, 4 éves fiatal díjló kategóriában indulni, vagy ha későn érő típus, akkor 5 éves fiatal díjlóban.
Cikinek nem ciki, bár én csak versenyen kívül indulnék vele.
én csak azt a részét tartom cikinek, hogy ha valaki tud indulni haladó díjlovas versenyen egy lóval, akkor ugyanannak az személynek a másik lován mit keres gumis kikötő, illetve ez nekem új, hogy kikötővel is lehet indulni díjlovas versenyen, még ha kezdőben is...
egyébként meg az a része, hogy 2 lóval 2 külön kategóriában indul ugyanaz a lovas, az egyáltalán nem ciki.
viszont ha a fiatal lovad még izomtalan és csúnya és amúgy is fiatal, akkor nem ér rá jövőre elkezdeni a versenyzést vele? majd elkezdi megszokni a versenykörülményeket akkor.
Hivatalos versenyben sem gáz, ha valaki egy M után megy egy A-t, egy fiatal díjlóval... Sőt, fiatal díjló kategóriákban jellemzően a jobb lovasok indulnak, hiszen a kezdőknek az sokszor mér túl nagy kihívás.
Más dolog, hogy gyerekek ellenében nem fair velük szemben, hogy olyan indul, aki messze jobb, mint ők, ezért én max versenyen kívül indulnék el a lóval, bár galopp lóként megélt az épp elég versenyhelyzetet. Elsődlegesen lenyugtatni, és normálisan átlovagolni kéne, a kikötőt felejtsd el, ha behúzod lentre a fejét, sokkal nehezebb lesz később. A kikötőt futószárra tedd fel, oda kell, de ha felülsz, akkor értelmetlen, hagyj időt neki, és idővel oda fog nyúlni a zablához. A farát kell aktivizálni, hátrahozni a súlypontját, és ez a versenylovaknál sokkalta nehezebb, főleg, ha van is versenymúltjuk... Márpedig a fejének a lekötése még inkább az elejére ejti a lovat, nem támaszkodást jelent, és nem is a hátulja aktivizálását, ezért mint olyan, én nem alkalmaznám tartósan - időszakosan lehet. De ha még ilyen szinten van a ló, nincs keresnivalója versenyen, kiviheted, álldogáljon ott, nézzen körül... Annyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!