Kezdőoldal » Állatok » Lovak » 10. 000 Ft jó ár egy 10...

10. 000 Ft jó ár egy 10 alkalmas lovas bérletért? (kb.60-90 perc lovaglás/alkalom)

Figyelt kérdés

2013. szept. 18. 22:15
1 2 3
 11/22 anonim válasza:
100%
lehet, hogy ló nincs, csak nyereg... ;)
2013. szept. 19. 15:37
 12/22 anonim ***** válasza:
Mi ez a hely? Már kíváncsiságból is. :)
2013. szept. 19. 16:32
 13/22 A kérdező kommentje:
A hely nevét ide nem szeretném kiírni, ha nem baj.
2013. szept. 19. 16:37
 14/22 A kérdező kommentje:
Amúgy miért érdekel ennyire? :)
2013. szept. 19. 16:38
 15/22 anonim ***** válasza:
Egyetemi lovagoltatásnál eddig Debrecenben is úgy volt, hogy agrárosoknak ingyenes, tavaly már 5 vagy 10 ezer volt, most már 30 ezer az "átlag embernek", és 25 agrárosoknak... Szóval esetlegesen nem drága, amúgy ha sokat akarnak szárral megoldani, az gond, a lovaglás során a csizmasegítségek túlsúlya, dominanciája a kívánatos, a szársegítség gyakorlatilag a futottak még - kell, persze, hiszen segítség önállóan, magában soha nincsen, de ha az dominál, akkor gond van.
2013. szept. 19. 21:13
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Jó ár, de persze ki kell próbálni a helyet, voltam már nagyon rossz helyen, egy kezelhetetlen lóval vittek ki terepre, jó lovasként is alig maradtam fenn, nem reagált a segítségekre, ágaskodott, ijedezett, a lovak rúgták egymást, a lovasok nem tudták uralni a lovukat... Ezért 1000-t is sokallnék, de ha rendes hely, akkor nagyon jó ár 10x60-90 percért.
2013. szept. 19. 22:14
 17/22 anonim ***** válasza:

Ennyi pénzből tényleg igen gyanús a dolog. Ilyenkor általában vagy horribilis mennyiségeket dolgoznak a lovak -> befásultak, lusták, makacsok, és/vagy nincsen normális felszerelésük, mert arra nem költik a pénzt, és/vagy nem fizetik meg az oktatót -> a szaktudása megkérdőjelezhető, és/vagy rengetgen mennek egyszerre osztályban -> az oktató nem tud rád figyelni, és egész életedben osztálylovasként körözgetsz majd, egy-egy órán kb. annyi segítséget kapsz, hogy "Nyomd lejjebb a sarkad.", és/vagy a lovak nincsenek megfelelően tartva -> ideggyengék, betegesek, stb-stb. Voltam már olyan lovardában is, ahol a lovasokat nem tanították meg nyergelni, a lovásznak ez nem volt benne a munkakörében, így a népes osztály összes lovát az oktató szerelte fel kb. 5 perc alatt. Az összes ló durván hevederiszonyos volt persze.

Az megint csak rossz jel, ha minden a szársegítségekről szól. Én erről arra asszociálok, hogy kb. annyira tanítanak meg lovagolni, hogy x irányba húzod, akkor x irányba megy, és emellett maradj meg a lovon.

Mindezeket azért írtam csak, mert korábban én is hasonló lovardában lovagoltam, annak is például messze földre szállt a híre, hogy milyen jó, először én is így gondoltam, aztán ahogy kicsit kinyílt a szemem, rájöttem, hogy ez itt nem lovasoktatás, inkább alsó hangon állatkínzás. (Pedig! nem is valami kis vidéki tanyaszerűségről van szó, hanem Budapest közeli lovardáról, sok országos szinten versenyző fiatal tartja ott a lovát, ennek ellenére az iskolalovak le vannak szarva, ahogy az iskolalovasok is. Ha tudott is valamit a korábbi oktatóm, akkor sem adott át belőle semmit.)

Én azt tanácsolom, hogy inkább szánj ennyi pénzt akár csak 3-4 órára, és járj ritkábban lovagolni, de lehetőleg ne ilyen helyre menj. Én most egyéni edzőnél lovagolok, ritkábban bár, mint korábban (ugyan annyit fizetek), de összehasonlíthatatlan. 2 év alatt a korábbi helyemen nem tanultam annyit, mint itt 1 óra alatt. Viszont nyögöm a 2 év alatt berögzült hibákat, nagyon küzdenem kell, hogy elhagyjam őket...

Mindezek mellett még mindig lehet, hogy ebben a lovardában valamiképpen varázsolják a pénzt, és még ennyi pénzért is jó hely, talán kicsit jobban szétnézni érdemes, de mindenképp legyél gyanakvó. :)

2013. szept. 20. 00:02
 18/22 anonim válasza:

Tényleg nagyon olcsó! Én egy 11 alkalmas bérletet veszek 20.000 Ft-ért és egy alkalom csak 30 perc!!

Jó lenne egy ilyen olcsó helyen lovagolni már ha normális lovarda.

2013. szept. 20. 13:37
 19/22 anonim ***** válasza:
90 percet szerintem nem ülsz a lovon egyetemi oktatás keretein belül, hacsak nem célzottan olyan szakra jársz, hogy ez hozzákapcsolódik szervesen a dologhoz... Mert ahol egyetemi oktatás megy, ott nem 1-2 embert kell egy héten lelovagoltatni, ennyi pénzért... Nálunk egyetemi lovagoltatás 30-60 perc között változik (attól függően, mennyit bír a lovas, egy kezdőt nem ültetnek fel 60 percre se, nem, hogy 90-re), de az is 2500/alkalom. Igaz, van mellé színvonal is.
2013. szept. 20. 19:35
 20/22 anonim ***** válasza:
nálunk 30 000 ft/ 10 alkalom + 1 ingyen óra. Simán 3000 ft/óra. És az oktatás nem kiváló sajnos. 10 000 ft nagyon nagyon jó ár! Viszont tényleg figyeld meg a lovakat, oktatást!
2013. szept. 20. 20:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!