10. 000 Ft jó ár egy 10 alkalmas lovas bérletért? (kb.60-90 perc lovaglás/alkalom)
Ennyi pénzből tényleg igen gyanús a dolog. Ilyenkor általában vagy horribilis mennyiségeket dolgoznak a lovak -> befásultak, lusták, makacsok, és/vagy nincsen normális felszerelésük, mert arra nem költik a pénzt, és/vagy nem fizetik meg az oktatót -> a szaktudása megkérdőjelezhető, és/vagy rengetgen mennek egyszerre osztályban -> az oktató nem tud rád figyelni, és egész életedben osztálylovasként körözgetsz majd, egy-egy órán kb. annyi segítséget kapsz, hogy "Nyomd lejjebb a sarkad.", és/vagy a lovak nincsenek megfelelően tartva -> ideggyengék, betegesek, stb-stb. Voltam már olyan lovardában is, ahol a lovasokat nem tanították meg nyergelni, a lovásznak ez nem volt benne a munkakörében, így a népes osztály összes lovát az oktató szerelte fel kb. 5 perc alatt. Az összes ló durván hevederiszonyos volt persze.
Az megint csak rossz jel, ha minden a szársegítségekről szól. Én erről arra asszociálok, hogy kb. annyira tanítanak meg lovagolni, hogy x irányba húzod, akkor x irányba megy, és emellett maradj meg a lovon.
Mindezeket azért írtam csak, mert korábban én is hasonló lovardában lovagoltam, annak is például messze földre szállt a híre, hogy milyen jó, először én is így gondoltam, aztán ahogy kicsit kinyílt a szemem, rájöttem, hogy ez itt nem lovasoktatás, inkább alsó hangon állatkínzás. (Pedig! nem is valami kis vidéki tanyaszerűségről van szó, hanem Budapest közeli lovardáról, sok országos szinten versenyző fiatal tartja ott a lovát, ennek ellenére az iskolalovak le vannak szarva, ahogy az iskolalovasok is. Ha tudott is valamit a korábbi oktatóm, akkor sem adott át belőle semmit.)
Én azt tanácsolom, hogy inkább szánj ennyi pénzt akár csak 3-4 órára, és járj ritkábban lovagolni, de lehetőleg ne ilyen helyre menj. Én most egyéni edzőnél lovagolok, ritkábban bár, mint korábban (ugyan annyit fizetek), de összehasonlíthatatlan. 2 év alatt a korábbi helyemen nem tanultam annyit, mint itt 1 óra alatt. Viszont nyögöm a 2 év alatt berögzült hibákat, nagyon küzdenem kell, hogy elhagyjam őket...
Mindezek mellett még mindig lehet, hogy ebben a lovardában valamiképpen varázsolják a pénzt, és még ennyi pénzért is jó hely, talán kicsit jobban szétnézni érdemes, de mindenképp legyél gyanakvó. :)
Tényleg nagyon olcsó! Én egy 11 alkalmas bérletet veszek 20.000 Ft-ért és egy alkalom csak 30 perc!!
Jó lenne egy ilyen olcsó helyen lovagolni már ha normális lovarda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!