Milyen videók alapján tanítotok lovat?
Én szeretek könyveket olvasni róla, ismerőseimtől kérdezni, vagy élőben nézni az idomítást, de van egy csatorna, amit szeretek. Inkább csak a szórakozás miatt nézem, de tetszik!
ooohyeah egy újabb Eva&Shilas rajongó.
Na bármiből is akartok ötletet meríteni NE belőlük. Helytelenül van idomítva az a ló, nagyon durván pofátlan. Ad1 nem véletlenül iylen hályas, ad2 már azért is kapott jutifalatot ha ásított. folyton kéri és csipked ha nem kapja meg fél másodpercen belül. már bocsánat de jutifalattal az én lovam is megcsinál bármit...nem ez a nagy tudás, csak sajnos ő elhíresült és még pénzt is keres ezzel az "idomításssal"
Semmilyen videó alapján. A legtöbb ilyen nyáladzós videóban látható trükk teljesen fölösleges, és avatatlan kezek között veszélyes is lehet. Én egyetértek a 2. válaszolóval, jutalom nélkül le se szarná a ló a trükköket. Ezzel annyit lehet elérni, hogy elkapatod a lovadat.
Namost ezzel nem a trükkök tanítását kritizálom, mert én is szeretem csinálni nagyon alapszinten, és szerintem nagyon hasznos is lehet. DE! Ha valaki nem ért hozzá, akkor nagyon könnyen el lehet rontani. Például sosem értettem mire jó az, hogy ágaskodni tanítják a lovat. Mert egy hozzáértő persze, le tudja nevelni róla a lovat és elkülöníteni a munkát a játéktól, de egy tapasztalatlan lovas erre nem képes. Én nagyon örülök neki, ha a videóban lévő lánynak ez megy, de az effektek meg nyáladzás mögött rengeteg küszködés és évek munkája van. Nem tudja az ember, hogy mibe is vág bele, könnyen hiheti azt bárki, hogy ez könnyű dolog.
2. vagyok: Az a baj vele, hogy ameddig belovaglás, idomítás során pálcát is alkalmazol (remélhetőleg nem folyamatosan) azzal a ló nem fog agresszíven szembeszállni. Persze ez csak abban az esetben igaz, ha tudod használni. A jutalomfalattal viszont az a baj, hogy ebben a mértékben már ha a ló nem kap valami után sokszor erőszakosan lép fel az emberrel szemben ami lássuk be egy 600 kg-s állat esetében nem a legcélravezetőbb.
Egyébként az lenne a cél, hogy a lovaddal jó kapcsolatod legyen, ezen kívül már csak extra a cirkuszi mutatványok tanítása. Sajnos ez pont fordítva működik a 'szabadidomítók' és Eva-hoz hasonlók sorában...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!