Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Szerintetek mit kéne csináljak?

Szerintetek mit kéne csináljak?

Figyelt kérdés
Van egy lovam 3 éves. Aranyos,okos,de néha rettenetesen megtudja makacsolni magát.Sokszor kijárok,lovaglom ,tanítom,de nem tudom úgy lovagolni,hogy az edző ne legyen ott.Nem engedik a szüleim. Pedig én ültem rá először én tanítottam mindenre. Imádom,szeretem,de egyszerűen nem tudok elég időt rászánni,mert ha kint vagyok előtte ugyebár a körkarámba vagyunk,lemozgatom stb. és utána ülök fel rá. Nemrég (1 éve)lovagoltam egy lovat,versenyeztem vele,rettentő jól kijöttünk,de ő másé,csak kölcsönadták nekem 1-2 versenyre. Sírtam nagyon sokáig,mert nem lovagolhattam többet... a 3 éves lovam az első lovam. Mindig azt hallom,hogy a legrosszabb választás a kezdő lovasnak a kezdő ló. Márpedig amikor én megkaptam kezdő voltam. Félek,hogy elrontottam,utálom,hogy nincs időm rá,és,hogy nem tudok vele elég határozott lenni. :( Szerintetek ilyenkor mit kéne tegyek? Rettentő okos és tanulékony ló.
2013. szept. 14. 19:05
 1/3 anonim ***** válasza:

Lovagoltasd át az edződdel. De mi az,hogy elrontottam?

Kezdő lovasnak nem való nyers ló(nem csak a ló,de maga miatt sem),tapasztalt lovas meg nem rontja el a lovat.

Ennyi!

2013. szept. 14. 19:21
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem az a lényeg,hogy első lovad vagy az 5. Az a lényeg,hogy milyen szinten tudsz lovagolni.:) Ne aggódj,nem rontod el.Ha már versenyeztél,feltételezem,megvan a rajtengedély vizsgád is..Abból kiindulva már nem vagy egy szar kezdő lovas.:D Csak sok önbizalom,és halgass az edződre.;)
2013. szept. 14. 19:43
 3/3 anonim ***** válasza:

Egy REV-t összeszedni mondjuk nem nagy történet, ez nem jelenti azt, hogy valaki ért is hozzá. Az edződ ültesd fel, próbálja ki, ha kell, lovagolja át. Egy ló belovaglása sokkalta többet jelent, mint, hogy reagál úgy-ahogy a segítségekre... Olvasd el Klimke: A fiatal hátasló alapkiképzése c. könyvet, alapmű, és nagyjából látni fogod magad is, hogy jó úton jártok-e, főleg, hogy van veled edző.

A lovat amúgy nem kell lehajtani minden lovaglás előtt, ha megfelelően van dolgoztatva: ha eleget mozog, és ennek a mozgásnak a minősége is jó, és nem mellé túl sok abrakot, akkor egyik napról a másikra nem szívja fel magát. Nem tudom, milyen gyakran tudsz kijárni hozzá, de egy-két nap pihenő nem árt neki annyit...

2013. szept. 14. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!