Ha egy nyereg leírásában az van írva, hogy szolid térdtámasszal, lapos párnázattal, akkor az hosszútávon milyen kényelmet biztosít?
Figyelt kérdés
Hosszú távra több napos lovaglást értek, vagy min. 50 km-t. Nyeregalátét fölé még érdemes zselé párnát használni ilyen nyereg alá? Nekem miben lesz más, a szolid térdtámasz?2013. szept. 11. 14:58
1/2 anonim válasza:
Látni kéne azt a nyerget, legalább képen. A leírás alatt én azt értem, hogy ráfér egy kiadós újratömetés, meg ha már úgyis nyergesnél van, akkor a térdtámaszt sem ártana talán megnagyobbítani.
A kemény, lapos párnázatú nyergek általában nem kényelmesek, bár egy újratömetés segíthet rajtuk.
A szolid térdtámasz azért lehet hátrány, mert nem tudsz rendesen beletámaszkodni a térdeddel. Ez egy ugró- vagy díjlovasnyeregnél igen komoly hátrány. Túrán nem kell olyan extra precízen ülni, így itt talán kevésbé nagy hátrány, de akkor is hátrány.
2/2 anonim válasza:
A lapos párnázat nem túl kényelmes, főleg nem hosszútávon, a szolid támaszok nem segítik elő a helyes ülést, arra neked kell folyamatosan odafigyelni, hogy jó helyen legyen a lábad... Ugrás felett kimondottan hátrány, ha alig van térdtámasz: tapasztalt ugróknál nem ezen múlik, hogy fent marad-e, de sokkal egyszerűbb egy kifejezett térdtámaszú nyereggel az egész. Nem célszerű újratömetni sem, mert az nem változtat a nyereg alapvető kialakításán sokat, átalakítani a komplett nyerget meg drágább, mint eleve egy megfelelőt venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!