Ti mit tennétek ha eladásra kényszerülne a lovatok?
Nem vagyok ebben a helyzetben, de ha egyszer is belegondolok hogy végig kell néznem ahogy a futón elviszik, és máshoz kerül, mindig kicsordulnak a könnyeim.
Én vettem meg, pici kora óta nevelem őt több mint egy éve, én tanítottam meg neki mindent.
Ti engednétek a helyzetnek, vagy mindent megtennétek hogy veletek maradjon?
Ez nem kedv kérdése, és nyilván az ember megtesz mindent, hogy ne kelljen eladnia a lovat, de a minden néha nem elég. Egy ló eltartása alsóhangon 25 ezer, de a legtöbb helyen ennek mondjuk a duplája - nálunk is. Havonta. Ha úgy jön ki a lépés, hogy a szüleim mondjuk jövőhónaptól nem tudnak nekem pénzt adni, vagy nem annyit, akkor én, mint egyetemista, nem tudom, mit kezdek, mert ahhoz, hogy én se haljak éhen, rezsit is fizessek, meg még lovat is eltartsak, nem lenne elég egy tetszőleges éjszakai gyorséttermi, stb. állás, és nem hagynám ott az iskoláim, azért, hogy itthon reménykedjek, hogy érettségivel talán el tudok helyezkedni, és abból fizetni a lovat. Ugyanúgy, ahogy azt se mondhatom, hogy inkább ne egyen, de legalább nálam fog meghalni.
Ha mennie kell, akkor a legtöbb, amit az ember megtehet, hogy idejében kezdi el meghirdetni, és kivárja a legjobb jelentkezőt, mert amikor már SOS-ben kell elpasszolni, mondjuk 2 napon belül, akkor nincs hiszti, hogy én ennek nem adom el, meg annak se, és amaz se olyan szimpi. Kevésbé súlyos helyzetben mondjuk első körben feles tartót néznék... Bár sajna ügetőm van, és nem hiszem, hogy sokan akarnának fizetni érte, manapság sajna találni "jobbat", függetlenül attól, hogy az a ló milyen képzett, stb-stb.
Köszönöm hogy ezeket leírtátok:)
Ha ellátni már nem tudnám elég ennivalóval, nyilván és is eladnám, de ha kisebb időhiány lépne fel, változatnék a körülményeken, és mindenféleképpen őt helyezném előtérbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!