Ha lovardába megyek dolgozni ott tarthatnám a saját lovam is?
Igen, azt tudom hogy mindent kell fizetni ez természetes, én magára a tartásdíjra gondolok. Lovász munkára gondoltam, de itt gyakorin azt írják nincs szabadideje a lovásznak, minimális fizetést kap.
Szerteném majd elhelyezni alahol a lovam, mert a társait eladják, egyedül lesz, én pedig lovardában szeretnék mindenképpen dolgozni, ezért magammal is vinném. Ennek a részleteire lennék kíváncsi. Hisz én gondoznám a saját lovam, egyedül helyet(karám stb.) kéne fizetni ami érthető is.
Ez sajnos nagyon függ a lovardától magától, mert sok helyen a lovász a legalja, értve ezt úgy, hogy "láttál már lovat?" "há' volt róla képeskönyvem 3 évesen" "felvéve" szinten megy a dolog, az se baj, ha tegnap szabadultál a börtönből, és így tovább. Bejelentve persze az illető nincs, ellenben kap ingyen szállást, és kaját, gyakorlatilag mindenesként dolgozik, amit a lovászkodáson kívül még el tudsz képzelni, az az ő dolga, mindegy, hogy karámot kell építeni, vízvezetéket szerelni, beidomítani az őrző-védő kutyát, vagy felszerelni egy kamerát, megfejni egy kecskét, megjavítani az egyik bokszot, stb... És örülhet, ha még pénzt is kap, mert hát még ő örüljön, hogy 24 órás melójáért (amivel gyakorlatilag ő az éjjeliőr is) kap szállást és kaját. Ha meg még kitalálná, hogy ő lovat akar tartani, hujujj...
Nyilván ez az egyik, de azért vannak jó helyek, ahol megoldható a dolog, és leginkább megegyezés kérdése, hogy mennyit kell akkor fizetned, avagy hogy is legyen ez az egész.
Azóta olvastam/hallottam hírét a lovász munkáról amit az utolsó előtti válaszoló is leírt. De szerencsére találtam a városunkban lovastúra-vezető szakmát, érettségis, és az érettségi után szeretném is elvégezni, hogy lovardában dolgozhassak, a lovam velem legyen és ezáltal több időt tölthessek vele. Sajnos most ez nem adatik meg, 20 km-re van tőlem, és az odajutás macerás, emiatt suli közben egy héten egyszer látom.:(
Megérné a lovastúra-vezetőt elvégezni?
Van egész Mo-n nem egész 200db lovarda hivatalosan... (Az Mkeh lapján ott a lista azokról, amikről ők tudnak.) Azért a túravezető képzés hasznos és érdekes, de nem biztos, hogy érdemes rá negyed milliót elkölteni. (A tankönyvei kb. 11e-ért megvehetőek, és abból mindent megtudsz.)
Ha lovardában dolgozol, nem sokat leszel a sajátoddal. Még ha a góré tiszteletben is tartja, hogy mikor "jár le a műszakod", a vendégeknek nem magyarázod meg olyan könnyen, hogy most ne szóljanak hozzád, mert éppen akkor nem mint alkalmazott, hanem magad is mint vendég vagy jelen ugyanott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!