1/5 anonim válasza:
A box az EU szabványnak megfelelően 3x4 m, ebben a ló kényelmesen megtud fordulni, járkálni, lefeküdni. Az állásban a ló ki van kötve és nem tud nagyon mozogni, megfordulni, ha nagyon szűk akkor lefeküdni se. Ha jól tudom már van egy olyan állatvédelmi törvény miszerint lovat nem lehet állásban tartani ( de ebben nem vagyok teljesen biztos).
2/5 anonim válasza:
Az előző válaszoló jól leírta. A bokszban általában nincs kikötve a ló, viszont meg tud benne fordulni, le tud feküdni, tud mozogni. Az állásban általában ki vannak kötve, olyan szűk, hogy nem tudnak mozogni, sokszor lefeküdni se. A boksz általában minden oldalról zárt, legalábbis zárható, az állásnak sokszor nyitott a hátulja, az eleje és az oldala lehet léc, rúd, vagy fal. Valami szabály van, lehet, hogy nem értettem pontosan, de úgy tudom, ma már tilos tartósan állásban lovat tartani. Ettől függetlenül sok helyen látni még állásos istállókat.
3/5 anonim válasza:
4/5 anonim válasza:
Így van, tilos állásban lovat tartani, állatkínzásnak minősül.
5/5 anonim válasza:
Lehet állásban tartani, néha indokolt is lehet (sérülés vagy egyéb betegség esetén, ha a boksz nyugalom "kevés"), azonban az valóban igaz, hogy új építésű istállóban már nem lehet állás. Az állás amúgy a lehető legrosszabb tartási forma, amelyik ló folyamatosan állásban réved ki a fejéből, annak van a legnagyobb igénye a mozgásra, egy állásos lónál nincs ünnepnap, vagy betegség, ott mindenképp meg kell oldani, hogy a ló napi szinten dolgozzon, menjen, és ha lehet, minél több órát legelőn vagy legalább arámban tölthessen. A boksz sem sokkal jobb, annyi az eltérés, hogy a lónak nem csak arra van helye, hogy a saját trágyájában álljon kikötve, hanem kényelmesen meg tud fordulni, le tud feküdni, biztosan össze tud szagolni a bokszszomszédaival (mivel nincs kikötve, nem lehet olyan szorosra kötve se...).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!