Mit gondoltok az egygazdás lovakról?
Hallottam olyanról is aki kifejezetten előtérbe helyezi, sőt úgy tartja lovát.
Na de mi a helyzet ha pl. eladásra kényszerül az egygazdás ló?
Nekem van olyan ismerősöm akinek egygazdás lova van. Csak neki fogad szót, csak neki adja a lábát, ha ő ül a hátára bármit csinál megy neki a ló, más alatt el sem indul.
Engem be sem engedett valamikor a boxába, felkent a falra, jött a gazda, rászólt, és mint aki semmit se csinált. Kétszer megrúgott, egyszer bántotta az enyém, megvédtem, szügyönvágtam, és már repült a két lába felém, második esetnél később már el is talált. Elmegy az emberek mellett, sunyít, ráfarol, egyszóval veszélyes.
Ja, és gazda már sokat puhított rajta..
Ez most csak hirtelen én meséltem, ezt az egy esetet tudom magam, többről csak olvastam.
Az, hogy egygazdás a ló, nem jelenti feltétlenül, hogy másokat bánt!!
Nekem az egyik arabom ilyen, nagyon egygazdás, évekig nem tudta más a családból megfogni se. De ha én mondjuk kikötöttem pl. leápolni és elmentem valamiért mellőle, akár a kétéves gyerekem is nyugodtan mászkálhatott a lábai alatt, meg se rezzent a ló.
Nyugodt, kedves ló, csak dolgozni nem hajlandó másnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!