Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Budapesten jó lovarda?

Budapesten jó lovarda?

Figyelt kérdés

tudom már rengeteg ilyen kérdés volt, el is olvastam mind,de még igy sem tudtam dűlőre jutni..

olyan lovardát keresnék ahol foglalkoznak is velem,nem csak automata lovak vannak. 14. kerületben van kolim,de megoldható az utazás is,ez nem probléma ha jó helyről van szó.. igazából az elején ugy gondoltam, h elég ha lovagolhatok,nem kell a nagy edzés ,mert nekem itthon van lovam és itthon lovardába is járok,de sajnos egyetem miatt csak 2 hetente tudok haza járni :/ ezért keresek lovardát Pesten is. Azonban szeretnék megtanulni ugratni,eddig annyira nem érdekelt,de most valahogy kedvet kaptam rá. Tudna valaki ajánlani ilyen lovardát? a cinkotait néztem ki magamnak, képek alapján jó lovak vannak ott. Ha valaki ismerné a helyet,mondana pár szót róla? :)

2013. aug. 14. 14:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Gondolom azért kell kibérelni, mert ez a lónak megerőltető, meg le is sérülhet, nem nagy buli a lovasgazdának 2500 Ft óradíjért szétcseszni a lovat.

Szerintem vegyél valami robogót, 30e-től kezdődnek, és dec közepéig még vígan eljárkálhatsz vele. Utána meg úgyis évzárás, vizslaidőszak...

2013. aug. 21. 07:15
 12/16 A kérdező kommentje:
gondolkodj máshol..köszi
2013. aug. 21. 19:22
 13/16 anonim ***** válasza:
79%

Most ezt miért kaptam? 8-o

Tán nem tudod, hogy az egész lovas ugrándozást majdnem sikerült betiltatniuk az állatvédőknek? Nagyon komoly érvekkel támasztották alá a javaslatot...

Az ugrósportban mindenki saját lóval edz, kivéve az öttusázókat. Ki a fene fog fenntartani egy méregdrága sportlovat azért, hogy mindenféle jöttment ugrándozzon rajta, aztán ha lesérül a ló, akkor illaberek-nádak-erek, otthagyja, mint eb a szaharát? Azért a lovasgazdák sem hülyék, hogy a bukóért küszködjenek...

2013. aug. 21. 19:46
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Megint én (aki írt a cinkotairól).

Sok helyen (Cinkotán is) azért mondják, hogy béreld a lovat az ugróedzésekhez, mert nagyon-nagyon kevés ló alkalmas arra, hogy délelőtt ez ugrasson vele, délután meg az, közben teljesítsen futószáron és a full kezdők alatt is. Ebben igazuk van; de ha körbenézel, akkor sok helyet találhatsz, ahol az alapokat megtanítják neked lóbérlés nélkül is, és csak a versenyzéshez kell kibérelned a pacit. (Sajnos ilyen helyet így kapásból csak Pesten kívül tudnék mondani. :S)

Nekem szerencsém volt, mikor ráakadtam az edzőmre; ő a saját lován tanított TÖBB TANÍTVÁNYT, a díjlovas alapoktól a hobbilovagláson át, egészen az ugrásig. Alig ült a saján lovain, mert neki az edzés az igazi célja, ezért is "áldozta be" az igencsak jó lovacskáit. Mondanom sem kell, hogy jelenleg nem tartózkodik az országban...külföldi meló avagy tapasztalatszerző-körút. :)

Na de visszatérve, én mostanság fogok megnézni egy csömöri lovardát, éppen ugró-célból. Egyelőre csak nézelődni megyek ki, de ha lesznek tapasztalataim az edzőkkel és lovakkal, és ezek lehetőleg jó tapasztalatok, akkor írok egy privátot neked, ha gondolod. :)

2013. aug. 22. 02:36
 15/16 A kérdező kommentje:

tudom jól h miylen esetekben kell kibérelni egy lovat,de nekem nincs szándékomban komolyabb érdeklődést mutatni a témában..nem akarok versenyezni,csak ezt is megtanulni,mert újat tanulni mindig jó.

egyébként most énis csömört néztem ki magamnak :) a kelemen lovardát ,ahogy olvastam ott egyéni edzés van és nem is borsos áron. plussz az itthoni lovardám most fog beszerezni ugrólovakat, megindul az ugróedzés itt is,csak mint irtam ha én 2 hetente ülök lóra az sz*rt sem ér....

2013. aug. 22. 11:59
 16/16 anonim válasza:
Szia nem tudom érvényes e még de Csömör messze van? csömöri sportlovarda kelemen csilla lovardája
2015. szept. 28. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!