Szerintetek jó választás a Furioso ló díjugratás és kezdő gyerekek lovagoltására?
Én dolgoztam a fajtával.
Nyugodt,könnyen kezelhető,intelligens lovak.Nem annyira magasan telivérezett már a fajta,hogy nehezen kezelhetők lennének.
Érdekes,hogy Apajon,a fajta egykori főménesében még a legkezdőbb lovasok,gyerekek és felnőttek is a furikon tanultak lovagolni.
Annyira nyugodt fajta,hogy még a fedezőménjeik közül is sok alkalmas akár lovastornára is,lásd pl.Calypso.
Ő éveken át versenyzett a lovastornában gyerekekkel,semmi gond nem volt vele.
Bőven találhatsz a fajtában a fentieknek alkalmas egyedet, de én inkább a képzettségre fektetném a hangsúlyt, nem pedig a fajtára.
Több, az Aranyágiból származó lóval is dolgoztam, egyik sem mutatott telivérekre jellemző érzékenységet, inkább azt mondanám, hogy viszonylag kevés önálló gondolata volt a lovaknak, a kezdőket is elviselték.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!