Van olyan ló, amivel soha nem lehet elérni a kötőfékkel való lovaglást terepen?
Figyelt kérdés
2013. aug. 9. 22:35
11/19 anonim válasza:
Na végre ezt akartam hallani h kivétel mindig erősiti a szabályt. :)
12/19 anonim válasza:
És te büszke vagy arra, hogy "egészségügyileg alkalmatlanok" a lovaid?
13/19 anonim válasza:
nem igazán értem mit értssz egészségügyileg alkalmatlannak elég retardált lehetsz de ha erre mondassz egypéldát akkor ügyes vagy (ha annyira szélsőséges esetekre gondolsz mint törött orr akkor az már beteges példa) és itt látszik h soha a büdös életben nem volt még közöd versenylovakhoz. Nyilván köztük is akad higadtabb vérmérsékletű de inkább a tüzesebb a jellemző.
14/19 anonim válasza:
Ühüm, én a 12. válaszoló az "egészségügyileg alkalmatlan"-on az olyan lovakat értettem, amiken eleve nem lehet lovagolni mert kehes, sánta... meg persze ott vannak a nyers vagy vadlovak (prezwalski) amik szintén eleve lovagolhatatlanok.
15/19 anonim válasza:
ilyen lóval nyilván se kötőfékbe se kantárban senki nem fog terepre menni :)
16/19 anonim válasza:
Az én lovam is idegbeteg vadállat pályáról lekerült ügető. Eltelt azóta pár év ugyan, de gond nélkül kimegyek vele terepre kötőfékkel, ha muszáj. Mindent meg lehet oldani, idő, energia, esetlegesen pénz kérdése. Nyilván egy aktív tréningben álló lóval nem kell elindulni terepre, akár telivér, akár ügető...
Vallettát én is szívesen látnám élőben lovon, bár én inkább azért, mert eddig nem volt olyan hozzászólása, amivel ne értettem volna egyet, és nagyon szívesen látnám, mit tud ebből élőben is prezentálni... Ha csak egy részét, szerintem már az is hatalmas dolog, tekintettel, hogy ma MO-n a trend nem teljesen ebbe az irányba mutat, van tőle mit tanulni; mert a ló érdekeit és képességeit is látja, a lovasén túl.
17/19 anonim válasza:
Hadji: én is jártam már az ügetőn kismilliószor, és ez alapján mondom, hogy szinte biztos vagyok benne, hogy te is láttál már kötőfékkel/nyakmadzaggal/semmivel lovagolt ügetőt életedben, főleg, hogy sejtem is, ki vagy... :)
18/19 anonim válasza:
"Persze kivételek az egészségügyileg alkalmatlan lovak." Erre mondtad, hogy végre kimondta valaki, hogy van kivétel. Vagy ennyire nem megy a szövegértés?
19/19 anonim válasza:
Istenem, ezek a tudatlan válaszok! A nagy díjlovasok és ugrólovasok (világbajnokok) sián végigviszik ugyanazt a pályát kötőfékkel, vagy akár anélkül is, ugyanis ha nem lenne meg az a szintű kapcsolat, akkor nem jutnának el a világbajnokságig, hanem megrekednének egy országos szinten... Igen, minden lóval lehetséges, telivérrel, félvérrel, hideg vagy melegvérűvel, egészségessel vagy sükette, még vak lóval is! Csak tudás kell hozzá
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!