Gidrán ló elvan ridegtartásban télen, nyáron? És a shagya arabian ló? Ridegtartásban elvan? Hány kilót bír el?
Mindkettő tartható télen-nyáron ridegen, ha van beálló (lehetőleg 3 oldalról fedett) a szél, az eső és az erős napsütés ellen. Télen, ha munkában van, én nem tartanám ridegen a lovamat, mert a téli bunda több óra, mire megszárad a téli hidegben, ha pedig izzadtan kiteszed, megfázik. Ha nincsenek munkában, minden további nélkül tarthatók egész évben ridegen. Télen ne izzasszátok le, mert kész a megfázás.
A gidrán kb. 80 kg-t bír el különösebb megerőltetés nélkül; alkalomszerűen, rövid időre ennél nehezebb ember is ráülhet, de ne lovagolja rendszeresen. Sokat számít a lovas ülése is: egy merev, pattogó lovas 40 kg-san is szétütheti a gerincét, ellentétben egy korrekt ülésű 80 kilóssal.
Az arabok kisebbek, könnyebb csontozatúbbak, így én nem ültetnék rá 70 kg-osnál nehezebb lovast.
köszi a válaszokat.
esetleg valaki tud olyan embert isaszegen aki vállal ilyet?
olcsón?
Ridegtartás és lószoli azért eléggé ritka helyen van együtt :-)
Lesétáltatáshoz én már takarót dobok a hátára, majd lenyergelés után alapos csutakolás szalmával, aztán száraz szalmát rakok a hátára, úgy takarom be. A szalma és a takaró fölszívja a nedvességet, ha fölszáradt, le lehet venni róla a takarót (én mondjuk nagy hidegben vízhatlan takaróban tartom őket, de ezt mindenki másként csinálja).
köszi a válaszokat!
valaki pontosan megtudja mondani mennyibe kerül a ridegtartás és hogy ezért mit kap a lovam ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!