Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Fjord fajta lónak eltört a...

Fjord fajta lónak eltört a gerince kb 3 hónapja, furcsán jár, szabad így terhelni? Lent

Figyelt kérdés

tehát tegnap elmentünk az egyik rokonommal szalmát hordani és egy ilyen fjord lova van és kb. 3 hónapja elesett a jégen és eltört a gerince, most mikor gyalogol akkor nagyon rendellenesen lépked a hátsó lábaival, emelgeti, meg riszálja meg húzza meg nem tudom miket csinál a hátuljával, és egy lóval mentünk meg egy lovaskocsival és a lovaskocsira volt kapcsolva egy utánfutó, ezeket kis bálákkal pakoltuk meg kb darabja 20-25 kg és kb. 70-80 bálát raktunk fel, és visszafelé még hoztunk is egy embert, szóval 3-an ültünk a kocsin, ez rohadt nagy súly egy egészséges lónak is, nem? és még közben futtatta a lovat ameddig bírta, utána meg mikor már elfáradt a ló akkor gyalogolt sőt 80-100 méterenként meg is állt a ló, mert úgy elfáradt, és legalább 5 percig nem volt hajlandó elindulni meg nem bírt, ez nagyon rosszban befolyásolja a gyógyulását nem? nemhiszem hogy szabadna így terhelni, de egy ilyen gerinc törött ló feltud épülni teljesen? 6 éves ló, nagyon szép, kár lenne érte ha ilyen maradna, mert így nem is merek felülni a hátára hogy ilyen betegsége van mostan, és a fjord lovak szelídek?

és hogyan tudnák megbarátkozni a lovakkal hogy ne féljek tőlük? nagyon szeretem a lovakat, meg soknak ültem is a hátán már, lovagolni még nem tudok, de félek tőlünk, megsimogatom őket, de a fejüket azt nem nagyon merem mert félek hogy felkapja a fejét és megharap, meg ilyesmik miatt félek, meg hogy megrúg, megsimogatom de amint megmozdul vagy valami akkor megijedek tőle, hogyan lehet megbarátkozni velük? meg az egyik ok is amiért jobban félek tőle, mert mindig ütve vannak a rokonomnak a lovai, van egy másik rokonom annak is van valamilyen lova és attól nem félek ennyire, pedig egyik sem viselkedik máshogyan, csak mindig üti a rokonom és azért félek tőle legjobban.. de nem vad

2013. aug. 2. 09:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Ilyenkor csak reménykedni tudok, hogy valami okos kitalálta ezt a történetet... A gerinctörés lovak esetében sztem végzetes, nem gondolom, hogy akármilyen fűzővel vagy "rá kötözött valamivel" gyógyítható lenne, bár én még lovas pályafutásom alatt (19 év alatt) nem hallottam gerinctörött lóról. Ha mégis megtörtént volna, akkor nem gondolom, hogy 3 hónap után a ló hagyná, hogy ekkora kocsit kössenek rá, vagy hogy akármilyen okos emberek ücsörögjenek a hátán, akármilyen jóindulatú is az a ló...

A rum (és minden szeszes ital) természetesen az összes állatra ugyanúgy hat, mint az emberre, csak sokkal kisebb mennyiség is elég és károsabb az ő szervezetükre nézve.

Összegezve, ha tényleg van egy ilyen eset a közeledbe (amit erősen kétlek), és te tényleg szereted a lovakat (amit a ":D"-id alapján megint nem hiszek), akkor ezt a szerencsétlent békén hagyod, szenved eleget, nem kell, hogy te még a hátán huppogj.

És még valami: Tanulj meg helyesebben írni és fogalmazni! A történeted az első mondatodnál hitelét vesztette, mivel mindenkinek lejön belőle, hogy ez csak egy össze-vissza, "írom, ami az eszembe jut" történet...

2013. aug. 2. 11:59
 12/18 Valletta ***** válasza:
91%
Még ha valóban létezik is ez a sérült ló, nyilvánvaló, hogy állatorvos nem látta és nyilvánvaló, hogy ha bármije meg is sérült, az nem gerinctörés. Egyébként meg ha igaz, hogy így bánnak a lóval, te meg ezt végigasszisztáltad és még rá is akarsz ülni, akkor k..va gyorsan szégyelld össze magad és az életbe ne menj lovak közelébe.
2013. aug. 2. 15:57
 13/18 A kérdező kommentje:
azt mondta hogy azért jár ilyen furcsán, mert eltört pár hónapja a gerince, és csípőficama van!
2013. aug. 2. 18:39
 14/18 A kérdező kommentje:
látta állatorvos, és valami sínt vagy valami ilyesmit rakott a lóra, és most megy a ló, húzza is a kocsit, ennyi
2013. aug. 2. 18:45
 15/18 anonim ***** válasza:

1. Hót ziher, hogy ezt valaki nemsokára megosztja fb-n a lovas csoportba, vagy már meg is tette, nem tudom:D

2. Te vagy csak berúgva, meg a rokonod, de valami extrém verzióban:D

3. Inkább a lónak kéne tőled félnie ezek után, de ezek után még én is félek tőled :D

4. Jó, márciusban is szakadt a hó, meg minden, de 3 hónapja májusban nem hiszem hogy még volt jég, pláne nem, ami egy ló alatt nem szakad be.

2013. aug. 3. 14:01
 16/18 anonim ***** válasza:

Előző vagyok, és mielőtt még elkülessz melegebb éghajlatra, veszem a fáradságot, és válaszolok az értelmes és intelligens kérdéseide. :)

NEEEEEEM, NEM LEHET ÍGY TERHELNI!!!!

2013. aug. 3. 14:04
 17/18 anonim válasza:

Add meg szava borszát kedveszkém inkább, de ne főszt, ne szüszd, cak úgy jó nyerszen, rágóckászan! Eszetleg száríthatod egy ceppeckét a napon, hogy jó szikkat legyen.

(Menjél inkább kapálni a Megye határba, minthogy ilyeneket találgatsz ki, büdösz hobbitka!)

2013. aug. 3. 14:06
 18/18 anonim válasza:
/Gollam
2013. aug. 3. 14:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!