Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Hogy tudnám a szüleim ezt a...

Hogy tudnám a szüleim ezt a fajta gondolkozás módját megváltoztatni?

Figyelt kérdés
Tudom, hogy sok kislány sír ilyen kérdéssel, de ez nekem tényleg egy nagyon jó lehetőség. Jelentkezek, hogy 17 múltam. :D szóval az a helyzet, hogy anyáék sose akartak nekem lovat venni, mert hogy csak pocsékolás , mert egyszer beteg lesz elpusztul és kidobtunk egy csomó pénzt az ablakon. Ez a gondolkodás módjuk. Meg hogy drága tartani. De a barátnőmnél ingyen tudnánk tartani, illetve mindig megengedte a feles tartást és annyit akkor tudnánk fizetni. A ló akit szeretnék egy nagyon erős ló, életében nem volt még beteg, de ha beteg is lesz, akkor azt egyenlőre a szüleimnek kell fizetniük. :/ Bár ha vigyázunk rá semmi baja nem lesz, mivel nagyon jó helye lenne. Az állatorvosi költségeket tudnám fizetni, az ünnepekre kapott pénzből illetve amit keresek nyári munka idején. De ez a pocsékba megy ha beteg lesz és elpusztul ez tényleg felb@asz már bocsánat. Hogy gondolkodhat valaki így?

2013. júl. 28. 20:52
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
7-es vagyok.Nem vették,termelték maguk a takarmány nagyobb részét és sovány volt+szaron állt.(igaz azoké is akik kifizették a teljes 50 ezret).A célozgatások mellett ezért is jöttem el leginkább.
2013. aug. 1. 16:24
 12/15 anonim ***** válasza:
mindenképpen szép fajtatiszta lovat akartok ? én azt javaslom , hogy nézzétek meg a munka fajtákat is. lehetséges hogy egy keverék ló , vagy egy egyszerű mondjuk HUCUL fajtálú lovat, lehet nem lesz verseny ugró , de tanuláshoz tökéletes , és a betegségnek ellenállóbb, vagy nézhettek keverék lovat is , azok nagyon ellenállóak
2013. aug. 7. 20:29
 13/15 anonim ***** válasza:
nekem volt HUCUL keverék lovam , egyszerűemn tökéletes volt , nem volt túl magas igaz , de elképesztően okos , és türelmes volt , csökönyösség még véletlenül sem jellemezte , gyerekként egyszer elloptam :) voltam vagy 12 éves, és mig vezettem kézen jött de ómikor felültem rá , (felnőtt nélkül) egyszerűen hazavitt nem volt hajlandó kockáztatni az életemet , de ha édesapám fogta míg felültem rá , és elengette , akkor vitt bármerre mert látta hogy szülői engedélyel vagyok rajta :) immádtuk
2013. aug. 7. 20:33
 14/15 anonim ***** válasza:

Egy ló tartási költsége az orvosi felügyelettel (ld. oltások), a patkolás, körmölés, étkezés, fűtés télen stb... 35-50e Ft alatt nem jössz ki havonta. Van rá elég kereted?

Csak néhány példa:

- körmölés 3-4 ezer ft-tól 6-8 hetente szükséges

- patkolás - eseti, 8-15e Ft

- oltások: darabja 5-10e Ft, kell lóinfluenza, tetanusz, herpesz, évente háromszor féreghajtás + egyéb költségek, amik biztosan felmerülnek, ha megbetegszik, márpedig egy ló is megbetegszik, ahogy az ember, ez nem kalkulálható előre.

- takarmányt télire előre kell megvenned nyáron, mert télen már nagyon drága. Zab 5e, széna 7-12e, szalma kb. 3-5e mázsája. Ha tápot is akarsz venni, kb. 5e. Nyalósó meg kb. 1000 Ft 1 kg + hozzá jönnek a gyümölcsök, zöldségek, stb...

Szüleidnek igaza van. Ha nem telik rá a fizetésükből, ez tényleg egy drága szórakozás lesz. Érdemesebb inkább egy lovardába elmenned és ott segíteni, cserébe pedig lovaglási lehetőséget kérni, vagy időnként olcsóbb fizetni a lovaglásért. Hamarosan megnősz, mész egyetemre, már kevesebb lesz a szabadidőd... ne felejtsd el, egy ló nem 3-5 évig él... Ha bevállalod, utána már gondoskodnod is kell róla.

2013. aug. 11. 21:45
 15/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Részben igazatok van. Sok dolgot megfontolok. De leginkább a sulival volt igazatok. Tényleg azt meg kéne várni hogy mi lesz.
2013. aug. 13. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!