Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mennyire sokat kell foglalkozn...

Mennyire sokat kell foglalkozni 9 lóval?

Figyelt kérdés

Úgy értem ha van 2 fríz kancám meg 1 kisbéri kancám, 1 holsteini, 1 magyar félvér 2 sportpóni kanca, 1 welsh póni

, 1 fríz kancacsikó.

De ha az egyik vemhes akkor vele, jobban törődjek?

Mennyibe kerül ennyi ló havi fenntartása bértartásban?

2013. júl. 28. 14:44
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Egy lóra számolj bő 1,5-2 órát, hogy kellemesen lemozgasd, és az igényes is legyen, ne csak lófárasztás. Hasas kanca ugyanúgy mozogjon az utolsó napig, persze a végefelé nyereg nélkül. Ha nem akarod a komplett napodat rászánni, akkor négyes fogatban gondolkozol, tartalék lovakkal... Az egyszerre sok lovat lemozgat...

Bértartás alsóhangon 40-60 ezer/ló/hónap. 9 lóra 360-540 ezer - csak egy hónap, és ebben nincs benne az esetleges takarmánykiegészítő, a körmölés, stb.

2013. júl. 28. 16:03
 12/18 anonim ***** válasza:

Gyerekkoromban én is ilyenekről álmodtam, aztán felnőttem.

Először is kell egy hely, ahol tarthatod őket - ez minimum 20 millió és akkor még keveset mondtam + rendszeres felújítások, karbantartás, rezsi...

Utána jöhetnek a lovak: ha feltétlenül ragaszkodsz a fajtákhoz, az megint rengeteg pénz elvihet - a frízek, holsteinik méregdrágák

Ez még mindig nem minden, mert ott vannak még az állatorvosi költségek és a kovács. Lovászt és kisegítő lovasokat is mindenképpen keresni kell, mert egyedül biztos hogy nem bírnád. Gondolj bele, hogy a lovakat minden nap mozgatni kell, ami napi 9 óra és ebbe még nincs bent a leápolásuk, etetés, trágyázás stb. Ráadásul ha nincs más biztos bevételi forrásod, mint egy jól megszervezett lovasiskola (edzővel) vagy például egy vendéglő, akkor gyorsan lehúzhatod a rolót, mert a lovak csak úgy viszik a pénzt (ridegtartásban sem úszod meg a költségeket).

Röviden kell egy jó nagy alaptőke, amivel be tudsz indítani először egy kisebb vállalkozást és természetesen kell a kiváló lovas tudás és az is jó ha van lovarda vezetői vagy lótenyésztői képesítésed is.

2013. júl. 28. 16:11
 13/18 anonim ***** válasza:
12. vagyok, még hozzátenném: 9 lóval felejtsd el hogy béristállóba mész. A legtöbb helyen a bértartói szerződésben benne van, hogy egy személy csak meghatározott számú lovat hozhat az istállóba, illetve nem folytathat lovasiskolai tevékenységet (edzőt fogadhat, de saját maga nem oktathat). Ennek egyszerű az oka: ha te a 9 lovaddal magánlovasklubbot nyitsz, akkor az számukra konkurenciát jelent, a lovasaik átpártolhatnak, szakmai ellentétek, viták alakulhatnak ki. Ha pedig végül ki akarnának tenni, akkor hatalmas bevételtől esnének el.
2013. júl. 28. 16:26
 14/18 A kérdező kommentje:

nem is akarok oktatni, de nem is akarok saját istállót

nekem nincsen napi 9 órám max. hétvégén de akkor van több is

nem én fogok rajtuk oktatni ha nem az ottani oktató és akkor adnak is kedvezmény

2013. júl. 28. 18:33
 15/18 A kérdező kommentje:
köszönöm a választ
2013. júl. 28. 18:33
 16/18 anonim ***** válasza:
Legtöbb helyen vihetsz több lovat, oktatni vagy oktatói vagy edzői papírral lehet viszont, ha nem akarsz, akkor mindegy. Ha 9 órád sincs rájuk, akkor meg felejtsd el a 9 lovat, mert annak semmi értelme, hogy heti egy-kétszer hozol ki egyet-egyet, és max addig 1-2 kiváltságos mozog, az is kérdéses, milyen minőségben... Egyébként is zavaros, amit írsz, először még csak Te mozgatod őket, más rá se nézhet, most már mind oktatóló, és a az ottaniak edzéseket adnak velük... Az se olyan jó buli legtöbb esetben, amúgy.
2013. júl. 28. 20:30
 17/18 A kérdező kommentje:

csak a pónik lehetnének oktató lovak is

mivel 2 évig csak "lennének" mert nem én lovagolnám őket

na minmdegy

2013. júl. 29. 10:46
 18/18 anonim válasza:
A 9 ló otthon tartása kb.180.000Ft, bértartásban kb.fejenként +40.000Ft(csak nem neked kell ganézni..stb) ha van földed ahol tudsz kaszálni, búzát termeszteni, olcsobban is megúszhatod.. De szerintem ne tervezgess így előre.. Holsteini 1millió Ft Fríz 1millió Ft.De ha erre van pénzed nyiss lovardát, abból még bevételed is lenne..
2016. aug. 4. 14:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!