Mennyire sokat kell foglalkozni 9 lóval?
Úgy értem ha van 2 fríz kancám meg 1 kisbéri kancám, 1 holsteini, 1 magyar félvér 2 sportpóni kanca, 1 welsh póni
, 1 fríz kancacsikó.
De ha az egyik vemhes akkor vele, jobban törődjek?
Mennyibe kerül ennyi ló havi fenntartása bértartásban?
Egy lóra számolj bő 1,5-2 órát, hogy kellemesen lemozgasd, és az igényes is legyen, ne csak lófárasztás. Hasas kanca ugyanúgy mozogjon az utolsó napig, persze a végefelé nyereg nélkül. Ha nem akarod a komplett napodat rászánni, akkor négyes fogatban gondolkozol, tartalék lovakkal... Az egyszerre sok lovat lemozgat...
Bértartás alsóhangon 40-60 ezer/ló/hónap. 9 lóra 360-540 ezer - csak egy hónap, és ebben nincs benne az esetleges takarmánykiegészítő, a körmölés, stb.
Gyerekkoromban én is ilyenekről álmodtam, aztán felnőttem.
Először is kell egy hely, ahol tarthatod őket - ez minimum 20 millió és akkor még keveset mondtam + rendszeres felújítások, karbantartás, rezsi...
Utána jöhetnek a lovak: ha feltétlenül ragaszkodsz a fajtákhoz, az megint rengeteg pénz elvihet - a frízek, holsteinik méregdrágák
Ez még mindig nem minden, mert ott vannak még az állatorvosi költségek és a kovács. Lovászt és kisegítő lovasokat is mindenképpen keresni kell, mert egyedül biztos hogy nem bírnád. Gondolj bele, hogy a lovakat minden nap mozgatni kell, ami napi 9 óra és ebbe még nincs bent a leápolásuk, etetés, trágyázás stb. Ráadásul ha nincs más biztos bevételi forrásod, mint egy jól megszervezett lovasiskola (edzővel) vagy például egy vendéglő, akkor gyorsan lehúzhatod a rolót, mert a lovak csak úgy viszik a pénzt (ridegtartásban sem úszod meg a költségeket).
Röviden kell egy jó nagy alaptőke, amivel be tudsz indítani először egy kisebb vállalkozást és természetesen kell a kiváló lovas tudás és az is jó ha van lovarda vezetői vagy lótenyésztői képesítésed is.
nem is akarok oktatni, de nem is akarok saját istállót
nekem nincsen napi 9 órám max. hétvégén de akkor van több is
nem én fogok rajtuk oktatni ha nem az ottani oktató és akkor adnak is kedvezmény
csak a pónik lehetnének oktató lovak is
mivel 2 évig csak "lennének" mert nem én lovagolnám őket
na minmdegy
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!