Itt van valakinek Haflingi lova? Mi a véleményetek, tapasztalataitok?
De jó hogy kérdezed!
Mi itthon tartjuk (nem fajtatiszta, de az anyja az volt). Nem drága eltartású ló, elég kezes és szelíd. Terepen igazi bomba! Ha egyszer vágtába ugratom nehéz visszafogni ügetésbe vagy lépésbe! Az enyém termete ellenére hosszúakat és kecseseket lép. Ügetésben nagyon szépen dolgozik! Ha futószárra rakom és vágtába indítom blokkol, bakol egymás után addig még ügetésre nem parancsolom. A háta nagyon széles ezért nekem kicsit nehéz az oldalához szorítani a lábam. A nyaka vastag, sörénye sűrű és dús! Szóra elindul karámban lépésbe, ügetésbe, vágtába! Az istállóban kicsit nyugtalan szokott lenni, amint kinyitom az ajtót kiakar törni. Nem makacs, nagyon temperamentumos!
19/L
Ha érdekel még milyenek is a haflingik vagy kérdésed van írj privátot nyugodtan!
Na arról mesélhetnék:D
Az én pónim négy éve került hozzánk, de csak egy évet tudtam lovagolni, utána elesett a legelőn, télen a sárban és eltört a jobb mellső lába. Szerencsére hosszas terápiázás után valamelyest helyrejött, de már nem lovagolhatom. Két éve megszületett a csikója, aki már most is, nevéhez híven (Bajkeverő) hatalmas csibész, de közben ő a legaranyosabb paci, akit el tudok képzelni a mamáján kívül. Lepke, az anyja, amíg lehetett rajta lovagolni, igazi rakéta volt, egy percre sem állt meg a bokxban, ápolás közben, körözött, a legelőn mindig vágtában jött elém, bakolt futószáron, és bármikor odajött, ha hívtam. Teljesen megbíztam benne már akkor is, mikor csak egy hónapja volt nálunk. Hosszúakat lépett, a nyújtott ügetése valami isteni volt, szívesen (de nem olyan jól) ugrott is, és nagyon könnyen elsajátította a díjlovas feladatokat. A fiát most kezdtük el futószáron dolgoztatni, a kötőféket azonnal elfogadta, eddig nagyon szépen megy, de mindig csinál valami pimaszságot, kinyitja a boxajtót, felveszi a földről a futószárat (még sosem láttam ilyen lovat) és elrohan vele, közben bakol és vígan ugrándozik, állandóan piszkálja az indiánpóninkat, de az anyját imádja, és a gazdáit is.:) Összességében nagyon karakteres és akaratos lovak, de ha türelmes vagy, könnyen elválaszthatatlanok lesztek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!