Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Miért csíp a ló?

Miért csíp a ló?

Figyelt kérdés

kedvesség vagy tiszteletlenség?

ui: szagolgatott a lovam, és megcsípett.

2013. júl. 11. 23:49
 1/9 anonim válasza:
28%
a lo nem csip hanem harap tiszteletlenség
2013. júl. 12. 00:00
 2/9 A kérdező kommentje:
de csíp a szájával
2013. júl. 12. 00:01
 3/9 Salamon Bálint ***** válasza:
26%
Mi az hogy "tiszteletlenség"?
2013. júl. 12. 00:03
 4/9 A kérdező kommentje:
hát hogy azért csíp mert nem szeret, nem tisztel engem.
2013. júl. 12. 00:05
 5/9 Salamon Bálint ***** válasza:
92%
A "nem szeret" és "nem tisztel" nem szinonima. Amúgy meg nem szeret-nem szeret kérdése, hanem hogy az állat úgy érzi, rossz helyen vagy, menjél innen.
2013. júl. 12. 00:09
 6/9 anonim ***** válasza:
94%
Mindenképp tiszteletlenség, léptesd el valamerre, amikor ezt csinálja. Lehet hátra vagy oldalra, csak az a lényeg, hogy érezze, hogy itt te küldheted el őt, nem ő téged.
2013. júl. 12. 00:14
 7/9 A kérdező kommentje:
rendben, azt csináltam :)
2013. júl. 12. 00:16
 8/9 anonim ***** válasza:
96%

Simán közölte, hogy ő a vezér, és most húzz odébb. Ne oldalra léptesd, hanem hátra, mivel hátrafelé nem lát, ez abszolút engedelmességi feladat, oldalra azonban könnyen, szívesen ellépnek. Én amúgy orron is csapnám még a léptetés előtt, nem kell eltörni az orrát értelemszerűen, de azért érezze, hogy ez most büntetés, és nekem senki se jöjjön azzal, hogy kegyetlen lókínzás, de ha szabadidomítósat akarsz játszani vele, izomból csípj az orrába és csavard meg, az nyilván "nem fáj" és baráti, csak véletlenül veszi büntetésnek.

Mindenesetre ménesben is odaküldenek egymásnak egy-kettőt, ha a delikvens nem érti, hol a helye, olyan nincs, hogy szeretetből megcsíp, a csípés ugyanis minden esetben a harapás irányába mutat, ha ráhagyod, oda fajul. Sokszor mezei követelőzés amúgy, ha szoktad jutalmazni a két szép szeméért, akkor úgy veszi, hogy neki alanyi jogon mindez jár voltaképpen, és a csípés azt üzeni, hogy add a következő adagot, itt, és most, és rögtön. Na, ezt nem szabad.

2013. júl. 12. 01:03
 9/9 anonim ***** válasza:
91%
Ha lesunyított füllel csinálja az egyértelműen tiszteletlenség tőle. Azonban lehet hogy a te lovad csak meg akart vakarni (mint itt: [link] [link] ...ami tényleg a barátkozás jele és a lovak szeretik ezt egymással csinálni, de az embernek ez inkább kényelmetlen, csípős érzés. Ha nem tetszik told arrébb és jelezd neki hogy 'ennyi elég volt'.
2013. júl. 12. 01:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!