Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mit csináljak hogy befejezze...

Mit csináljak hogy befejezze a lábrángatást?

Figyelt kérdés

Fél éve folyamatosan pucolva van a patája(másfél éves csikó), de rángatja mind a négy lábát. Pedig helyesen fogom, kényelmesen rárakom a combomra. Főleg a hátsó lábaival csinálja ezt, előfordult hogy nem figyeltem oda és hosszabbra hagytam a kikötőszárat, össze is csuklott emiatt addig produkálta magát. Csináltam azt is hogy akkor engedtem el a lábát mikor abbahagyta a rángatást, de ahogy elengedte kapálózott még vele és levágta a földre.

Jó természetű csikó, ezért nem értem mi a problémája.

2013. júl. 11. 18:50
 1/4 anonim ***** válasza:
Beszélj hozzá, hátha a hangod eltereli a figyelmét. Esetleg ha már nagyon rángat szólj rá erélyesebben vagy kérj meg valakit hogy vonja el a figyelmét amíg a lábát fogod - pl simogassa, pucolgassa közben.
2013. júl. 11. 19:30
 2/4 anonim ***** válasza:
Nekem is ez volt a gondom a 3 éves kancámmal. Ő csak a hátsó lábait rángatta, nálam az vált be, hogy amíg rángatózott, fogtam, simiztem, piszkáltam a hasát a szabadon lévő kezemmel, ha abbahagyta, elvettem, közben pedig megkértem valakit, hogy pucolja ki a patáját. Nem volt sok idő, amíg leszokott a rángatástól. Remélem segítettem :)
2013. júl. 11. 19:57
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
csapjál neki oda. Nem kell megkövezni,nem szeneslapáttal gondoltam,de erre a határozottság a megoldás,mert később csak jobban fogja csinálni.
2013. júl. 11. 20:20
 4/4 A kérdező kommentje:
A lovam azóta sem szokott le a lábrángatásról. Mintha nem is tudná megtartani az egyensúlyát, folyton összeesik!!! Ha kirántja a kezemből, hiába csapok rá(nem, nem ütöm agyon) termsézetesen utána félti a lábait.(viszont az lehet attól van mert az egyik társa sokszor elkapta és megharapta a lábait, főleg a hátsókat) Mit tegyek? :(
2013. okt. 6. 17:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!