Szerintetek 3 éves korban belovagolhatom?
...Szeretnék egy csikót... Már kérdeztem róla az edzőmet hogy neki mi róla a véleménye és azt mondta hogy szerinte jó választás lenne...de mindegy is
az lenne a fő kérdésem hogy 3 éves korában elkezdhetem belovagolni?
3-3,5 évesen lehet elkezdeni a belovaglást, az nem igaz, hogy akkor kell, mert vannak egyes későn érő fajták, pl. az arab telivér tipikusan ilyen, náluk megéri várni 4 éves korukig...
Belovagolni meg ne kezd el egyedül, ha ilyen szinten nem vagy még biztos a dolgodban, kérj meg egy belovaglót, és legyél mindig ott, segíts neki, kérd meg, hogy Te is aktívan csinálhasd is a dolgot, hogy megtanuld a mikéntjeit, legközelebb biztosabban állhass majd hozzá.
Mielőtt még elkezdődne a lekezelő beszédstílus elmondanám hogy azért kérdeztem meg mert sok helyen máshogy írták...
egyik helyen 5 éves meg sok más dolgot... meg az enyém haflingi lesz
Haflingit 3 évesen belovagoltathatod, az 5 éves az már késő, lehet addig halasztani, de akkor is érdemes 3-4 évesen már foglalkoztatni, mást nem, kocsizni vele, ha egy ló 3-4 éves koráig nincs munkába véve, annak általában oka van...
Haflingit 3 éves korában belovagoltathatod, kb. 1 hónap alatt megtanul futószáron mindkét kézre szóra közlekedni súly nélkül, ha ezzel a tudással adod, a belovaglónak is gyorsabb/könnyebb dolga lesz - bár azzal számolj, hogy csak alapszinten lovagolják be, rengeteg meló kell majd még, hogy egy tisztességes hátast faragj belőle.
Akkor is futószáron kell kezdeni amúgy, 3 évesen megtanul a ó mindkét kézre stabilan, szóra menni mindhárom jármódban, majd ez után kezdődik a tényleges belovaglás, amikor is először lovas kerül a hátára - meglepetésszerűen, futószáron.
Felesleges 5-6 éves koráig várni, megteheted, de akkor addig kocsizd be, vagy valamit csináltass vele, 3 éves kora felett már munkakész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!