Szerintetek mindig rossz az osztályban lovaglás?
Jártam már pár lovardába azelőtt, mielőtt ebben kötöttem ki. Az előző helyeken volt olyan, mint amiket itt olvasok, hogy az oktató (?) az osztálynak kb. annyi utasítást adott, hogy ne aludjunk el, mert akkor leesünk. :D (A lovak átmentek maguktól a szlalompályán, úgyhogy nagy gáz nem lett volna....:) ).
De ahová most járok! Itt az oktatók elég képzettek (ismert díjugratók, lótenyésztők, stb.), és a lovak sem szokásos iskolalovak. Természetesen a teljesen kezdőket nyugodt lovon tanítják, de utána lehet fejlődni, mi már rendszeresen ülünk az ugrólovakon is.
Nálunk is van osztály (3-5, kivételesen ritka esetekben 6 fős). Ez viszont olyan osztály, ahol szerintem az edző elég rendesen figyel ránk. Ha átlóváltásnál engedjük a másik ló után menni, és nem lovagoljuk ki a betűt, azonnal szól. És sorban megy végig rajtunk szinte megállás nélkül. Úgy értem mond valamit az elsőnek, aztán a másodiknak, harmadiknak... Ezenkívül legtöbbször vágtánál két részre van osztva a csapat (vágtázós- nem vágtázós vagy nyugisabb ló- idegesebb természetű ló). Én mindig nagyon szeretem az osztályt, például mert a legtöbb lovon kihívás tartani az iramot a többiekkel, mert vagy szaladna, vagy lusta. És megtanuljuk, hogy kell ura maradni a csődiknek például, ha kancával kell együtt mennünk, stb. Szerintetek így is rossz az osztály?
En speciel nem szeretek osztalyban lovagolni. Jo oke,nekunk is nagyon rendes az edzonk, figyel is a hibakra, de egyszeruen keptelenseg az osszes lora es lovasra figyelni. Egy heten ketszer jarok, osztalyban es egyedul is, es megmondom oszinten tobbet tanultam az egyedul lovaglasbol, mint az osztalylovaglasbol. Mikor egyedul vagyok akkor csak ram figyelnek, mondjak hogy mit hogyan csinaljak. Sokkal kemenyebbek azok az edzesek mikor egyedul vagyok.
Mondjuk azmiatt sem szeretem az osztalylovaglast mert en nem szeretem ha meg 3-4 lovassal egyutt lovagolok, es nem figyelnek annyira a hibaimra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!