Miért van a lovaso között egy rakás tudálékos, mindent tudó, agyajátszó gyökér, aki alig ért a lóhoz?!
Félre ne értsetek, nem tartom magam szakértőnek, de az, hogy kb folyamatosan megy a "ki ért jobban a lóhoz", ki a jobb lovas, ki mit csinált és mivel témakör.. miért nem tudnak a lovasok magukkal és a lovakkal foglalkozni egymást b*sztatása helyett?
Bocsánat, csak már nagyon kikívánkozott. -.-
Húú de megtudlak érteni! :DD
És tudod mit utálok legjobban? Mikor belepofáznak a lovasdolgaimba! Nem egyszer's többször hallottam már pletykákat a cuccaimról (ennek csúnya a színe, nem illik a felsőhöz) szóval sok a barbie baba picsu de nem kell velük foglalkozni! Egyszer gyakoroltam a karámban (akkor kezdtem újra a lovaglást) oda gyűlnek a barbi babák, és mint ha nem tudnák hogy hallom volt minden:
-sztem tök béna fel se kéne szállnia
-és te ezzel foglalkozol nézd már hogy milyen ocsmány összeállítás a cuccaihoz
-mit foglalkoztok egy ilyen nyomorancal?
Akkor mentem oda először! Abba a loviba úgy hogy nem ismertem őket, de annyira tele van fosival a pofijuk hogy még vissza köszönni se tudnak!
Egy hasznos tanács:
Tojd le őket magasról (nekik ez a legnagyobb sértés)
Én is főleg ezért hagytam abba a versenyzést, sok volt a sznob, én pedig nagyon nem voltam hozzászokva. Mostmár aránylag tudom kezelni, meghallgatom amit mond a másik fél, végiggondolom, hogy lehet-e igazság abban amit mond és ha úgy gondolom, hogy nincs akkor színlelek egy mosolyt és otthagyom. Meg tisztában vagyok vele, hogy kik azok akik többet tudnak a lovakról mint én, vagy több ideje foglalkoznak lovakkal, az ő tanácsaikat mindig igyekszem megfogadni. De azért még így is elég sokan fel tudnak idegesíteni, például amikor jönnek lovardát látogatni olyan emberek, akik még füvet se láttak életükben, de a lovaglásról mindent tudnak... lehetetlen tőlük edzést tartani, mindenbe beleszólnak ("nem rövid a kengyel?" "nem szorítja a lovat a nyereg?" "szerencsétlen állatokat nem hagyják pihenni" és az örök kedvencem: "a lótrágya nem árt a földnek?") Ilyenkor általában ki szoktam ordítani a karám közepéről, hogy legyenek szívesek elhúzni a p.csába. Akkor persze megkapom, hogy vidéken mindenki bunkó paraszt stb.
Meg hát ott vannak a kis divatlovas plázacicák... Inkább nem is mondok semmit, 16-17 éves korukra úgyis megunják a lovaglást, mert kocsi kell, pasi kell, buliba akarok menni stb. Addig meg nem kell velük foglalkozni.
Én anno úgy kezdtem lovazni, hogy egy tanyán, munkáért cserébe...de ami ott ment. -.- Kb azonnal rám szálltak a tulaj lányai, meg ment a szarkavarás.
Aztán elkezdtem versenyezni (westernes vagyok), de nagyon megutáltam.
Ezzel párhuzamosan rájöttem (és később a tulaj is), hogy az átlagnál sokkal jobban megy a belovaglás-idomítás része, és maradtam annál. Persze ment, hogy nem értek a lóhoz, meg stb...
Aztán belovagló lettem. :D Később meg elmentem főiskolára, és mi lett belőlem? Gyógypedagógus :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!