Lovaknál milyen különbséget jelent a combon, nyakon ill. nyereghelyen bélyegzés? Ez mitől függ?
Figyelt kérdés
2013. jún. 27. 10:36
1/3 anonim válasza:
Combon: Valamilyen nagyobb tenyészetből nemesített fajtákat Pl: Haflingi, Hannoveri Stb. De oda sütik a lovarda jelét is. De ez Mo-n ritka.
Nyakon: Ismeretlen származású fajták (nullás), Ismert származású, de keverék nem elfogadott fajta vagy a szülei nem szemlézettek. Pl: Magyar félvér, egyéb félvérek
Nyereghelyen: Elfogadott tiszta vérű fajták Pl: Kisbéri félvér, Telivér, Nóniusz, Magyar sportló
2/3 anonim válasza:
Combon pl. az andalúzt sütik, nekik nem fajtabélyegzőjük van, hanem a tenyésztő jelképét kapják meg.
Nyakon a félvér, fajtába nem tartozó, vagy teljesen ismeretlen származású lovakat sütik. Nyereghelyen az ismert származású, fajtatiszta egyedeket (ügető, telivér, stb).
3/3 anonim válasza:
Úgy tudom, hogy évtől a versenylovakat (ügető, telivér) már nem sütik hanem chippelik, ez külföldön régóta megy. Előtte viszont pl. a külfoldről behozott ügetők nyakon voltak sütve...nem olyan mint a magyar sütés, sok a szám és sokkal apróbbak a számjegyek. Nagyon érdekes láttam ilyet élőben nem is sütötték őket hanem valamilyen fagyasztásos eljárással csinálták, talán nitrogénnel. Sokkal humánusabb... gyorsabban gyógyul és kevésbé fájdalmas nekik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!