Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Mi a véleményetek a Wintec...

Mi a véleményetek a Wintec nyergekről?

Figyelt kérdés

Nemcsak a nyereg hanem a wintec heveder is.

Tapasztalata volt már valakinek??

2013. jún. 26. 15:17
 1/10 anonim ***** válasza:
A Wintec nyergek remekek, nagyon nem fogsz mellé vele, ha ilyenre ruházol be, általában cserélhető a marvasuk is, tartósak, szívós kis nyergek, még használtan is bőven megéri megvenni őket, nem úgy, mint egy-két márkánál, amit még újonnan se hoznék el (ld. Pfiff...), úgyhogy bátran ajánlom szinte bármelyik nyerget tőlük, a hevederrel nincs tapasztalatom, az enyém egy sima Daslö, eddig nem volt vele baj.
2013. jún. 26. 15:19
 2/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Nekem ezek tetszenek:

univerzális nyereg: [link]

ugró nyeregnek: [link]

díjlovas nyereg:

[link]

itt a heveder is:

[link]

Szerintetek melyik a jobb nyereg??melyiket vegyem meg?

Nem tudok dönteni nem nagyon szeretném mindhármat megvenni de ha szerintetek az úgy jobb akkor lehet!

Fríz lovon használnám szerintetek milyen méretek kellenének??

2013. jún. 26. 15:26
 3/10 anonim ***** válasza:

Fríz lóra ugró nyereg nem kell, mert a frízek hihetetlenül pocsék ugrók így nagyátlagban - díjlovas nyeregben is bőven tudsz ugrani bő 100-120 centiig, onnantól meg már a ló nagyobb akadály lesz, mint a nyereg...

A díjlovas nyergek mindig mélyen ültetnek, stabilabb ülést biztosítanak, elősegítik az ülésbiztonságot, stabilitást, ezért én azt választanám egy olyan lóra, amellyel úgyse igen lehet majd ugrándozni, ellenben jó díjló lehet, így én mindenképpen azt választanám - de nyilván az univerzális is lehetséges.

Minden nélkül rátéve a nyerget a lóra át kell látnod alatta, a mar és a markamra közé 2-3 ujjnak be kell férnie, a nyeregnek az utolsó bordacsont előtt véget kell érnie, a nyeregpárnáknak a ló hátára megfelelően kell felfeküdnie, nem állhat el tőle. Hevedert az adott nyereghez kell majd nézni, a díjlovashoz rövid, ugróhoz vagy univerzálishoz hosszú kell.

Én nyerget anno használtan vettem, mert a márkás, jó minőségű nyergek évtizedekig jók, sőt, még tovább, minimális odafigyeléssel - ha nincs rosszul kiülve, akkor csak nyerni lehet velük, többek között pénzt is.

2013. jún. 26. 19:12
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem is fríz lóval gondoltam az ugratást.Hanem egy kisbéri félvérrel.Holnap folytatom a válasz adást. :)
2013. jún. 26. 21:15
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha megengedhetsz kettőt,külön az idomító és külön az ugró a jó választás - ha nem, akkor az univerzális. Az azonban nem garantált, hogy ha csak egyet hozol el, az jó lesz a frízre, és a kisbérire is...
2013. jún. 26. 22:32
 6/10 A kérdező kommentje:
Univerzálisból milyen méret kéne, hogy mindkettő lóra jók legyenek.Szerintem egy univerzálisat meg egy ugrót veszek.Mert eddig én mindig univerzálisba lovagoltam és a díjlovagló nem volt kényelmes de olyanba szerencsére csak 15 percet ültem.
2013. jún. 27. 12:24
 7/10 anonim ***** válasza:
Nincs fix méret, ami mindkét lóra jó, látatlanban főleg nem lehet, ha totál egyforma a marmagasságuk és hátszélességük, akkor nyilván jó lesz mindkettőre, ha hosszra is hasonlóak, akkor végképp, egyébként meg rizikó, mert két eléggé eltérő fajta, küllemileg is...
2013. jún. 27. 14:10
 8/10 A kérdező kommentje:
Pl.:jó lenne 17 vagy 18-as méret hogyha a marvasat kicserélném??
2013. jún. 27. 14:43
 9/10 anonim ***** válasza:

Az a 17/18 az ülőfelület hosszát adja meg, annak mérete meg leginkább a hátsód méretétől függ, a lóval max annyi kapcsolata van, hogy az utolsó bordacsont előtt a nyeregnek véget kell érnie.

Ha ráteszed minden nélkül a lóra a nyerget, át kell láss alatta, a nyeregpárnáknak a ló hátára jól illeszkedően kell felfeküdnie, a mar és a markamra közé 2-3 ujjnak be kell férnie. Azt kizártnak tartom, hogy minden lovaglás előtt/közben marvasat cserélsz majd, a cserélhető marvas nem azt jelöli, hogy kipattintod, beteszed a másikat, és kész is :)

2013. jún. 27. 14:55
 10/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Hogyan kell marvasat cserélni?

2013. jún. 27. 15:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!