Öreg lovak lovaglása, mennyit, hogyan?
Figyelt kérdés
Van két öreg, huszonéves kancám, iskolalovak voltak, mielőtt két éve idekerültek. Tavaly tavasszal még sokat lovagoltam őket, aztán minden baja volt a lábuknak, abbahagytam velük a lovaglást, egész nap csak a legelőn álltak. Ma kipróbáltam egy barátnőmmel, hogy hogy vannak, kilovagoltunk egy rövid terepre. Nagy kedvük volt menni, alig lehetett visszafogni őket, még vágtáztunk is, az első vágtánál úgy éreztem, semmi kontrollom nincs fölötte, úgy szaladt, zászlózott, bakolt. Viszont óvatosan tette a lábait mindkettő, időnként mintha az egyikre kicsit sántítottak volna, de nem volt egyik se sánta, csak kímélte a lábait, lejtőn, murván lassan lépkedtek, a vágták után kis ideig nagyon fújtattak, bár ez lehet amiatt is, mert egy éve szinte csak a legelőn álltak. Szerintetek ilyen laza, rövid (1 óra kb) terepeket mehetek még velük a barátnőmmel, vagy egyáltalán ne lovagoljuk már őket? Nagyon szeretem őket, régen rajtuk tanultam lovagolni, aztán mikor saját lovat akartam, őket ajándékba megkaptam, mert tudták, hogy jó helyük lesz nálam, nem szeretném őket tönkretenni, hogy akkor is lovaglom, mikor már nem lenne illendő, de mi is, meg a lovak is nagyon élveztük a mai terepet. Íntámaszos ínvédő volt mindkettőjükön, úgy is kímélték a lábukat... Pályán biztos nem lovagolnám már őket, jól idomítottak, egy szál nyakmadzaggal is elmennek jobb lovassal, csak könnyű terepeket.2013. jún. 23. 22:12
11/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Gabka, valóban válaszoltál, de utána eléggé belementél a vitába is.
2013. júl. 4. 22:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!