Mit tegyek? A lovamnak megy a hasa.
Figyelt kérdés
Egy olyan 1,5 hete kezdődött. Azóta nagyon megy a hasa. Azt mondják hogy ettől a nagy melegtől. Igaz ez?
Mit lehet ellene tenni?
2013. jún. 23. 09:44
2/8 anonim válasza:
A hasmenés lehet más szénától vagy a hirtelen legeltetéstől. Ismertem olyan pónit akit a répa hajtott, de szerintem nagy lóra ez nem érvényes. Inkább hasmenése legyen mint kólikázzon.
3/8 anonim válasza:
Ha hirtelen kitették legelőre, attól lehet, vagy ha megváltozott a takarmány, esetleg lehet férgességre utaló jel, sok mindentől lehet - jobb, ha orvos mond valami biztosat.
4/8 A kérdező kommentje:
Az volt hogy egy olyan 2 hónapig egész nap bent volt az istállóban, aztán 3 hete ki van engedve több ló közé ahol mindennap kap friss szénát. Ettől lehet?
2013. jún. 23. 15:44
5/8 anonim válasza:
van fű is vagy fa ahova kitettétek mert ha van akkor a kíváncsiságtól megkóstolta és azért van. Mit értesz friss széna alatt? Eddig mit evett?
6/8 A kérdező kommentje:
nem, nem legelő hanem csak sima homokos-földes karám.
úgy értem hogy friss széna, hogy minden 2. nap kapnak a lovak egy nagy bála szénát.
eddig csak reggel - este zabot és néha napközben egy nagyon kevés szénát
2013. jún. 23. 20:33
7/8 anonim válasza:
Akkor a szokatlan széna mennyiség, de nem értem mert ez a lovak fő élelme nem az abrak.
8/8 anonim válasza:
Akkor az átállás miatt van, de azt remélem, tudjátok, hogy az abrak kiegészítő táplálék, hogy megfelelően tudjon dolgozni, de a fő tápláléka a széna, és egy napló adagja minimum (!) napi 5 kg belőle, ha ezt nem biztosítjátok neki, az kb. olyan, mintha csak és kizárólag táplálékkiegészítőket és vitaminokat szednétek ti is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!