Mivel turbózhatnám fel a lovam?
Elég lusta a pacim, most nyáron főleg. Én viszont nem csak lötyögni szeretnék, jó lenne ha lenne menőkedve...
Tudtok valami olyan takarmánykiegészítőt ami felpörgeti, menőkésebb kedvű lesz? (egészséges kereteken belül)
Nem takarmánykiegészítőt adnék, hanem több zabot, az segít egy kicsit a menőkedven, de ahogy előttem is írták, ebben a hőségben nem feltétlenül van kedve szegénynek rohangálni.
Ha pedig mindig is lustácska volt, adhatsz te neki akármit, nem fog megváltozni.
A búzacsíra is dob a menőkedven, az én lovamnak csak versenyidőszakban adom, akkor is mértékkel és keveset, mert felrobban. De ő alapból is menős, csak a búzacsíra még dob rajta egy kicsit.
Búzacsíra, kukorica abrakkiegészítésként (mértékkel), vagy emelt abrak abból, amit amúgy is kap.
Lovaglás során fel kell picit húzni a ló agyát, de pont csak annyira, hogy ő maga is menni akarjon, ha belefásul a dolgokba, és kiölik belőle a menőkedvet, akkor azt már nehezebb visszahozni.
Hát melegben jó hogy nem megy.
Próbálj meg neki valami újdonságot mutatni, tanítani neki, mondjuk vidd ki egy olyan terepre ahol még nem volt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!