Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Szerintetek miért csinálja...

Szerintetek miért csinálja ezt? (A többi lent)

Figyelt kérdés
Télen (baromi hideg van az istállóban bemegyek a lovamhoz hogy rátegyem a ló pokrócot (finom bársonyos anyaga van jó drágán vettem) megfogom a lovam oldalát jég hideg ráteszem a pokrócot becsatolom befűzöm azt még elviseli de amint kimegyek megpróbálja letépni magáról (és még mindig jég hideg az egész ló).Mért csinálja ezt?

2013. jún. 18. 12:17
 1/8 anonim ***** válasza:
Mert nem szereti ha rajta van. Előbb-utóbb portörlőrongyokat gyárt a takaróból.
2013. jún. 18. 12:42
 2/8 anonim ***** válasza:

Mert ló, és nem ember, aki élvezi, ha össze-vissza takargatják, és "divatol" vele. Ha nem nyírod le a szőrét, akkor pont annyit növeszt magának, hogy ne fázzon meg, hanem kellemesen, jól érezze magát, és zavaró legyen a plusz réteg. Nyilván ez azzal jár, hogy ha leizzad, akkor ja, le kell léptetni, és nem lehet egyből elhúzni a fenébe, hogy majd a takaró megoldja (leléptetni amúgy is le kéne, hogy a légzése, pulzusa normalizálódjon, azon túl, hogy megszárad), és jobban át kell vakarászni nyergelés előtt.

Ha mindenképp takargatni akarod, akkor szoktatni kell hozzá, fokozatosan, bár azzal számolj, hogy ha nagyon szét akarja szedni azt a takarót, szét is fogja.

2013. jún. 18. 13:05
 3/8 anonim ***** válasza:
Az, hogy te fázol, még nem jelenti azt, hogy a lovad is. Sőt ők a hűvösebb időben érzik a legjobban magukat. Mikor te -10 fokban vacogsz, ő vígan elvan, megvan a belső fűtése. A lovadat nem érdekli, hogy te 30 ezerért vettél neki takaró, meg milyen pihe-puha. Max munka után takard le, míg vissza nem szárad, de amúgy nem kell neki takaró és ő ezt nyíltan meg is mutatja. Amúgy meg h rá is szíjazod, akkor is meg fog tőle szabadulni.
2013. jún. 18. 14:12
 4/8 anonim ***** válasza:
Maradj ott vele, míg átmelegszik kicsit a takaró alatt, aztán menj ki. Akkor érezni fogja, hogy ha lehúzza magáról a takarót, hidegebb lesz. Akár annyit is trükközhatsz, hogy nem csatolod be, hadd szedje le könnyen. Ha még így is lehúzza, az azt jelenti, hogy nem fázik nagyon :) Megpróbálhatod, hogy megint visszarakod, megvárod míg átmelegszik picit, megint kimész, így már emlékszik, mi történt az előbb. Ha ezután is leszedi, hagyjad, nem kell rá a takaró, max munka után rátehetsz kis időre egy polárt, míg teljesen megszárad nyereghelyen is, de az istállóban nem kell neki takaró.
2013. jún. 18. 14:59
 5/8 anonim ***** válasza:
Az én lovaim fél ridegben vannak tartva, még soha nem fáztak, sőt ha fázik a kezem az ő testük sokkal melegebb. Nem vagyok az a nagy vissza a természeteshez, de ez az istállós, takargatós cucc elég távol áll tőlem és a lovaknak sem túl jó, hidd el még a tiédnek sem, azért hideg a bokszban mert nem tud rendesen mozogni, szaladni egyet, ha fázik. Persze, ha valami hipi-szupi sport lovad van és nagyon félted minden kis karctól, vagy nem tudod kint tartani akkor az más. De hidd el, hogy a lovadat pont nem érdekli, hogy milyen csúcs szuper, drága takaró van rajta. Szerinted miért akarja leszedni? Valószínű kellemetlenül érzi magát benne.
2013. jún. 18. 17:46
 6/8 anonim ***** válasza:

A ló nagyjából 10 fokban érzi a legjobban magát, ilyenkor nem véletlenül frissebbek, szívesebben futkároznak, rohangásznak, bakolnak, stb. Ha ennél jobban lehűl az idő, az sem hatja meg őket túl mélyen, ha nincs lenyírva, semmi baja nem lesz. Az enyém is bokszban van télen, semmivel nem takargattam soha, de nem is fázott meg egyszer sem.

Ha nullással nyírod, akkor vegyél valami olcsóbb takarót, amit nem sajnálsz, amíg meg nem szokja, hogy ruházkodik...

2013. jún. 18. 19:37
 7/8 A kérdező kommentje:
értem de nem az volt a légyege az egész mondandómnak hogy baromi drága ez csak megjegyzés nekem is teljesen mindegy.köszönöm a hasznos válaszokat
2013. jún. 19. 19:49
 8/8 anonim válasza:
mert nem hülye:P
2013. júl. 1. 14:34

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!