Lányok, nők figyelmébe. Nektek lovaglás után szokott fájni a nemi szervetek?
Többször is éreztem lovaglás után, hogy a nemi szervem megdagadt, napokig fájt, sőt, még vérzett is. Sport nyerget használok. Néha vágtázás és ügetés közben beleütöm magam a nyeregbe, ami csak később fájdalmas. Előfordulhat, hogy érzéketlenné válik a csiklóm emiatt, esetleg felhasadhat? Mert megváltozott a formája, és a szeretkezést már nem élvezem annyira, mint régen, sőt, alig tudok elélvezni.
Attól félek, ha ez igy folytatódik, később egyáltalán nem fogom élvezni a szeretkezést, és a csiklóm érzéketlenné válik.
Pedig lovaglás közben vigyázok, felállok a nyeregben ügetés és vágtázás közben, mégis megütöm magam...
Mit tanácsoltok, mit tegyek? A lovaglást nem fogom abbahagyni, szóval ésszerű megoldást keresek.
19/L
Ilyesmi bajom nekem is volt, még a legelején, amikor kezdtem, majd akkor, amikor megkaptam a saját lovam (ügető), neki valahogy nagyon fura mozgása volt, és akárhogy próbáltam hátradőlni, ülőcsonton maradni, mindig kibillentett előre. Mára ez a gond megszűnt. Ami segíthet, ha futószáron gyakorolsz rengeteget tanügetni, a vágta óra végén szintén idomító ülésben. Nyisd szét, és hozd hátra a vállaid, a testsúlyod, annyira, hogy szinte azt érzed, hátradőlsz, valószínűleg ekkor lesz jó, a sarkad nyomd le, a comb zár, de a csípő és a derék lazán követi a ló mozgását. Ha előredőlsz, akkor gyakorlatilag az elülső nyeregkápán csúszkálsz kicsit előre-hátra, ez dörzsöl ki, ha meg tudod majd tartani magad az ülőcsontjaidon, ez a probléma meg fog szűnni, nem azonnal, de egy-két héten belül. Rengeteg ülésjavító edzés kéne azonban addig is, mert sajna a rögzült üléshibákat sokkal nehezebb javítani, mint eleve helyesen megtanulni valamit (tapasztalat - azóta is szidom azokat az "edzőket" akik anno rám hagyták, meg nem is foglalkoztak velünk, csak zötyögtünk osztályban 6-8-an...).
Mindehhez jó, ha olyan lóval kezdesz, aminek könnyen kiülhető mozgása van, és szépen tartja az ütemet is, ha a sajátod (?) nem ilyen, akkor az se baj, ha az oktatódén kezded el, 1-2 alkalom után sokkal könnyebben fog menni ugyanannak az érzésnek a megtalálása a saját lovadon is. Kezdetben jó, ha van a lovon nyakszíj, martingál, akármi, aminek a szíjába kapaszkodhatsz, esetleg a nyereg elülső kápája, és kézzel is próbálhatod jó helyzetbe hozni magad, aztán előbb az egyik kezed tedd csípőre, vagy ki oldalra, utána a másikat, végül mindkettőt. Ez remek gyakorlat egyébként is, mert segít függetleníteni a kezet, ha eddig előredőltél, és most hirtelen hátra, akkor a kéz sokszor kapaszkodóvá válik, a megváltozott helyzet miatt. Ülésjavító edzésekre X időnként amúgy is mindenkinek szüksége van, az Olimpikonoknak is... :)
Kihagytam, futószáras tanügetéshez, vágtához nyugodtan le is csatolhatod a kengyelt, hogy ne ütögesse a lábad, ugyanis a kengyel nélküli tanügetés és vágtázás lesz a legjobb, ami fejleszti az ülésed. :)
A nyereg amúgy valószínűleg nem hibádzik a dologban (bár pl. én kényelmetlennek érzem ismerősöm Lemetex ugrónyergét, a saját díjlovasom a tuti - nekem, de ez megszokás kérdése. A kengyelméretet azért ellenőrizd majd).
Köszönöm a válaszokat, mindenképp javítani fogok az ülésmódomon. A lovam saját, én tanítottam be és én is magamtól tanultam meg lovagolni, kaptam tanácsokat, de futószáron sosem gyakoroltunk, fokozatosan a szabadban tanultunk. Valószínüleg ezért nem tudtam megtanulni helyesen ülni, mert nem mondták, hogyan kell. Viszont az előző lovammal nem volt semmi probléma, a mostani apróbbakat lép, talán ezért nem veszem fel néha jól a ritmust és ülök rosszul.
Köszi a válaszokat mégegyszer :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!