Kezdőoldal » Állatok » Lovak » A Neizer jó nyeregmárka?

A Neizer jó nyeregmárka?

Figyelt kérdés
Most vettem a lovam, kaptam hozzá egy Neizer díjlovas nyerget. Elég kényelmes, először le akartam cserélni, hogy veszek helyette egy olcsóbb univerzálist, de aztán azt hallottam, hogy ez frankó márka. Ha tényleg tuti, akkor nem cserélem le, hanem csak újratömetem, csal elég kopott már. Sehol nem szakadt, nem törött, nem féloldalas, csak idős, az ülőfelülete feketéről barnásra kopott, a térdtámaszain széttöredezett a bőr. Szerintetek jó, javíttassam inkább ki, vagy vegyek egy olcsóbb univerzálist? (Wintec 250-re gondoltam) Ha a Wintec nyereg árából (80000 Ft) kijön a javíttatás, akkor megtartom ezt, ha tényleg jó, és van egy drága, tartós nyergem.
2013. jún. 10. 17:09
 1/6 anonim ***** válasza:

Nagyon is remek kis nyereg az, szerintem még újratömetni se feltétlenül kell, ha egyszer nem ment még széjjel, és jól is illeszkedik a lóra. Hetente, de legalábbis kéthenetne egyszer nyeregszappan+bőrápoló, nem lesz annak nagy baja. :)

Vehetsz mellé egy wintec nyerget, ha pl. akarsz ugrani is, az jobb lesz az ugrásokhoz, bőrápolózni sem kell.

2013. jún. 10. 17:31
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ! Kényelmes, mert én főleg terepre járok, ott ugrok természetes akadályokat, azért is akartam univerzálist, de ment ebben is, mondjuk 60-70 cm-nél magasabbat még nem ugrottam benne, pályán idomítómunkára meg maga az álom, sose volt még ezelőtt díjlovas nyergem, de tetszik. Ha ilyenkor még nem kell újratömetni, akkor külön boldog vagyok, és ha a magasabb ugrásokhoz nem lesz jó, akkor majd veszek egy ahhoz való nyerget.:)
2013. jún. 10. 17:34
 3/6 anonim ***** válasza:

Neizer nyergek teljesen rendben vannak, nekünk is van néhány, nagyon szeretjük, abszolút kényelmes, tartós, jó kialakítású darabok.

Ha tömetni vagy javíttatni akarod, akkor vidd közvetlenül a gyártóhoz:

[link]

2013. jún. 10. 19:53
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Nem is tudtam, hogy vállalnak nyeregjavítást, de akkor felveszem velük a kapcsolatot, hogy milyen árban lehet, meg kell-e ilyenkor valamit csinálni vele, egyre inkább arrafelé hajlok, hogy megtartsam. :) Ma is lovagoltam benne, tényleg nagyon kényelmes, pedig eddig nagyon fújtam a díjlovas nyergekre. Egyelőre ugráshoz is elég ekkora magasságra, mert nem túl kifejezett a térdtámasza, viszont biztosan tart, akkor is, ha rövidebb kengyelt csatolok. Meg hát ez biztos jó a lóra, mert 10-15 éve ez a nyerge, és nem törte fel, nem nyomta meg. Nem is értem, hogyhogy odaadták "ingyen", hogy tartozék, mert felszereléssel együtt hirdették... :)
2013. jún. 10. 19:58
 5/6 anonim ***** válasza:

A díjlovas nyereg elsődleges funkciója, hogy mélyen ültet, az idomítóülést segíti, nem dob ki úgy, mint egy ugrónyereg pl... Az enyém is díjlovi, és imádom, semmi pénzért nem is adnám, az biztos.

Ugráshoz nem kell túl rövid kengyel benne, mert akkor a lábad megelőzi a nyeregszárnyat. Bő 100-120 centit lehet vele ugrani, ha nagyon akarsz, sokkal többet meg nem érdemes, ha nem célzottan ugróedzésről van szó, akkor viszont már ha ennél magasabbra akarsz menni, érdemes lehet egy kifejezetten ugrónyerget beszerezni hozzá, és megtartani ezt is... Vagy ahogy gondolod, de én biztosan nem dobnám még el magamtól.

A másik dolog, én használtan szereztem a Stübben Scandica díjlovas nyergem, nem tömettem újra eddig, mert abszolút semmi baja nincs, sehol sincs rajta olyan dolog, ami miatt ez indokolt lenne, így eszembe sem jutott, hogy megbontsam/tassam...

2013. jún. 10. 20:27
 6/6 anonim válasza:
Tavaly decemberben vettem egy díjlovasat, teljesen meg vagyok vele elégedve, illetve ismerek olyat aki évek óta használja és olyan mint újkorában. És nem utolsó sorban mutatósak és kényelmesek is.
2013. jún. 22. 20:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!