Mit gondoltok, melyik a jobb lovaglási stílus, a Western, vagy az Angol (a Ti ízlésetek szerint)? És azt is megmondanátok, hogy miért az adott stílus tetszik nektek jobban? 13/L.
kinek mi, én angolban tanultam meg, ezért ennél is maradok, de az biztos az angol mellett szól, hogy Magyarországon sokkal több helyen oktatnak normálisan angol stílusban, mint westernben és sokkal, de sokkal több ló van úgy belovagolva. sajnos sok helyen kimerül annyiban a western lovaglás, hogy western felszereléssel lovagolnak, de a segítségeket úgy adják, mint az angol stílusban, csak kb hosszabb a kengyel.
továbbá sokkal olcsóbb is mind a ló, mind a felszerelés szempontjából az angol lovaglás (pl. 50.000-ből már lehet kapni korrekt, minőségi használt angol nyerget, westernnél ez az ár inkább 100.000 körül van és minden drágább oda, kengyel, izzasztó, kantár, stb)
én angol stìlusban lovagolok és nem is lovagolnék westernben.nekem durvának tűnik a nyeregbe terülve szárkapcsolat nélkül lovon menni annak ellenére hogy a párom western lovas.ő nem szereti a kifinomult mozgást,segìtségadást azt hogy a szárra figyeljen.
Mindkét stìlus mást kér a lovastól és ahogy előttem is ìrták nagyon kevés olyan ló van még hazánkban amit valóban western stìlusba lovagoltak be és nem csak rárakják a w.nyerget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!