Elég 2500 négyzetméter egy lónak, ha ridegtartásabn tartom?
Ha rendszeresen mozgatod, akkor szerintem nem vészes.
Gondolj bele, az istállóban tartott lovak boxban vannak, illetve ennél kisebb karámban nap közben, ami általában homokos.
De akkor tényleg sok törődést igényel.
És a 2500 már a ló területe, vagy azon van még a ház, a kert, meg minden?
Köszönöm a válaszokat!
De még az lenne a kérdésem, hogy ha keveset legel, akkor mennyi szénát fogyaszt kb. el? (kb. hány bálát kell vennem nyáron egy évre?)
És a másik kérdés, hogy mivel nem tudok mellette még egy lovat tartani, szerintetek milyen állatot tarthatnék mellette, amelynek minimális az ellátása+a vele való foglalkozás?
azt majd neked kell kitapasztalnod, hogy mennyi kaját eszik, mert ez nagyon sok mindentől függ, pl. hogy villázod-e, vagy előtte van folyton a széna, az milyen minőségű, mekkora báláról van szó, mennyit dolgozik a ló, milyen takarmány hasznosító és mennyire jó az étvágya.
egyedül tartott ló nem eszik túl jól.
amikor egy rövid ideig otthon volt 2 lovam + az egyik csikója (5-6 hónapos) ha jól emlékszem kb 8 nap alatt ettek meg egy nagy körbála szénát, mellé kaptak abrakot is és nem dolgoztak sokat, továbbá kaszáltam is nekik kis zöldet, de ugye a csikó is evett, az anyja a szoptatás miatt evett sokat, a másik ló meg iszonyat bélpoklos volt, szóval így jött ki ez a szám.
meg hát ugye nagy bála és nagy bála között is rengeteg különbség van, egy lónak meg nincs értelme kirakni egy nagy körbálát ridegbe, mert elázik, berohad. vagy villázni kell, vagy fedett helyre rakni a bálát és onnan egye, de egy lónak egy nagy körbála szerintem kb. 3 hétig kéne, hogy elég legyen, ha van mellette pici póni, vagy szamár akkor kevesebb...
és ugye hiába van az, hogy a kis igénytelen póninak elég amit talál, ha a lónak adsz szénát úgy is fog enni belőle ő is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!