Tudtok jó lovastáborokat, ahol lehet tereplovagolni?
Olyan nyáritábort keresek, ami a tereplovaglásròl szól nagyrèszben. Lehetőleg szép helyen legyen, pl. Bükk, Mátra, Cserhát. Napi 2 óra lovaglás, nem rossz lovak, kultúrált környezet. Max. 45 000 Ft. A legfontosabb a tereplovaglás. Ismertek hasonlò helyeket?
Köszönöm a válaszolat. :)
Célzottan terepes tábort ritkán szerveznek, mert a táborokba nagyon sokszor mennek kezdők, vagy legalábbis nem terepkész emberek, és nincs annyi ló, hogy egyszerre elmenjetek terepre X ember, a többi meg futószárazzon, esetleg a maradéknak egyidejűleg egy másik pályán másik edző elkezdje az egyéni vagy osztálylovaglást szabadszáron... Illetve van, ahol így megy, de ott meg az oktatás 0 sokszor, mindegy, ha életedben nem láttál még lovat, az se gond, egy nap alatt a ló "mindenre megtanít" terepen, ha túléled, ha meg nem, akkor minek jöttél ló közelébe...
Viszont célzottan ilyen hétvégi tereplovaglások, stb. mindenhol szokott lenni, hogy kimentek akár 1-2 napra X összegért (jó lovardában mondjuk soha nem visznek ki,ha csak úgy odaállítasz, hanem előbb megnézik bent, stabil-e az ülésed, stb). Viszont így el lehet menni rövidebb-hosszabb túrákra, van, ahol hétköznap is, valami hosszabb lesz a Bükkben is, de nem értettem pontosan, mikor páran beszéltek róla.
45 ezerből több ilyen is simán kijöhet!
Köszönöm a normális válaszokat! Egy hetes táborba szeretnék menni, hiszen alföldről mennék fel, a sok út úgy éri meg, ha 1 hétig maradok. Nem vagyok profi, ugratni sem tudok. Lépés, ügetés jól megy, vágta is megy szabadon, könnyítve is, de nem tökéletes. Én is láttam 8 órás terepeket honlapon, de szerintem én még nem vagyok azon a szinten.
Természetesen nem baj, ha van karámos munka is, viszont terepre is menjünk ki a 7 napból legalább 5-6szor.
Utolsó: érdekelnének a részletek. :)
Börzsöny, Királyháza (kezdőknek is, terep):
Szia!
Bükkszentkereszten az Oroszkúti lovastanyán ilyen a tábor. Ha már biztosan ülsz mindhárom jármódban, akkor nagyon élvezni fogod, napi 2x lovaglás terepen. Olyan 30 E körül van egy hét, vagyis kb. ennyi volt még jó pár évvel ezelőtt, azóta lehet, hogy emeltek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!