A szarvasnyakat jó edzéssel helyre lehet hozni valamennyire?
Figyelt kérdés
Heti 2x lovagoltam eddig a lovam, most már heti 5x tudom lovagolni. Ha helyesen tartja a nyakát, fejét az edzések alatt, javulni fog a szarvasnyaka? Nem durva, nem feltűnő, csak egy egész kicsit szarvasnyakú.2013. máj. 30. 16:32
1/4 anonim válasza:
Javulhat de sok idő kell hozzá amíg átalakul az izomzat. Ha rossz lovaglás miatt alakult ki akkor szerintem teljesen el is tüntethető helyes lovaglással.
2/4 A kérdező kommentje:
Remélem. Eddig sokat ment a szár ellen, kapkodta fel a fejét, most martingállal lovagolom, meg végre kész a lovaspálya, tudunk idomítóedzéseket is tartani, nem csak terepet, és most azzal foglalkozok, hogy szépen letegye a fejét.
2013. máj. 30. 17:30
3/4 anonim válasza:
Ha helytelen lovaglás miatt alakult ki, 100%-ban orvosolható helyes, céltudatos lovaglással, idomítással, még az olyan fajtáknál is, amelyeknél szinte kötelező (akhal teke pl) valamennyire enyhíthető a dolog, bár náluk azért meg kell szenvedni érte rendesen.
Idomítani terepen is lehet, megállsz, felmérsz egy négyszögnyi területet, és hajrá :) Vagy hosszú egyeneseken csinálsz állításokat, hajlításokat, sok átmenetet, eleje vagy hátulja körülit, félfelvételek gyakorolhatóak feladatok előtt, ugrásváltás, kígyóvonal...
4/4 A kérdező kommentje:
Igen, próbáltam terepen, de nagyon köves-göröngyös mindenhol, vagy be van vetve, és a veteménybe nem megyek idomítani, a köves-buckáson meg csak bukdácsoltunk. Kanyargós szakasznál csináltunk ugrásváltásokat, hajlításokat, állításokat, de terepen nem volt szívem rövid szárral lovagolni, hadd menjen, ahogy neki kényelmes, majd pályán szabályozom. :)
2013. máj. 30. 17:45
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!