Honnan tudnék sportlovat bérelni kb.2hónapra és h mennyi pénzért?
Általában egy-egy lovarda is szokott adni lovat, ha fizeted a tartása árát (30-60 ezer/hó/ló átlag), és akkor csak Te lovagolhatod. Az megegyezés kérdése, mit csinálhatsz a lóval, illetve nyilván nem minden lovardának van kellően felkészült lova, de azért akad.
Másik opció a felestartás, ekkor a ló tartásának kb. felét fizeted, meg van adva, mikor és mire, hogyan használhatod a lovat, ha ugyan viheted versenyre, annak minden költségét Te fizeted, ha a szállítás alatt, vagy a versenyen lesérül, annak költségeit nyilván mindkét esetben Te fizeted.
Jesszusom...
A ló nem egy kocsi amit csak úgy kibérelsz, elviszed, aztán majd visszaviszed ha kihasználtad és már nincs rá szükséged.
Lesérült a lovad (valószínűleg a te hibádból mert ugye a sajátod és mindennemű felelősség téged terhel!), és most hogy nem tudod lovagolni ennyire nem bírsz magaddal hogy lovat akarsz bérelni? Neked nem is a ló kell hanem a lovaglás, undorító az ilyen.
Abba sem ártana belegondolni hogy ki az a hülye aki odaadja csak úgy két hónapra versenyezni a lovát (ki tudja, lehet hogy az is lesérül...) aztán meg visszaviszed ha meggyógyult a sajátod.
Te teljesen komolyan gondoltad ezt a kérdést?
Szégyelld el magad és kezelgesd csak a saját lovadat, hozd rendbe és becsüld meg, nemhogy még mást keress helyette.
Ha nincs ló jó a szamár is mi...?
Mondjuk az én lovam is volt, hogy szétrúgta a lábát a boksz oldalán, ezek szerint nyilván az én hibám, mert gondolom ott kellett volna állnom, inkább engem, mint a bokszfalát találja el, más tartási formára év közben nincs lehetőség, gumírozni lehetne a boksz falát, csak értelmetlen, ugyanúgy üt, ugyebár, max kisebbet, de ha rosszul találja el, ugyanúgy feldagad a lába...
Azzal meg nincs semmi baj, hogy addig is lovagolni akar, azért vette a lovat, hogy legyen, amin lovagolhat, nem azért, hogy legyen, amire kidobálhatja a pénzét... Ha csak nézegetni akarná, akkor shetland pónit vesz vagy falabellát, ami elvan a kertben magának...
Az már más dolog, hogy ha bérel egy lovat (feles tartás vagy egy lovardai lovat, esetleg ha talál vkit, aki XY ideig nincs a városban/országban, és addig keres vkit), hogy az illető engedné-e versenyezni is, de csak lovagolni, szinten tartani magát biztos lenne lehetőség. Kimenni a lovardába meg úgyis ki kell, egészségügyi séta a saját pacinak...
Köszönöm szépen a válaszokat és azt h kiálzatok mellettem au edzőmék szetint jó lenne ha nem esnék ki addig a lovaglásból és szerintem is az az elsődleges természetesen h az én lovam meggyógyuljon ezért hívtuk hozzá az ország legjobb orvosát sosem helyezném saját érdekeimet a lovamé elé .... Volt ismerősöm aki hasonló cipőben járt és ők is találtak egy lovat akivel tudott dolgozni azért metem feltenni a kérdést és ha valaki ez alapján megítél így kell neki ....
U.i: a lovam nem az én hibámból sántult le még az orvos szerint sem
adj fel hirdetést! néha lehet találni ilyet, pl. ha valaki gyereket vár, vagy neki van sérülése (pl térdműtét) és nem szeretné, ha a lova kiesne az edzésből.
az egyetlen nehezebb ügy, hogy elvinnéd a lovat. ha pl. én terhes lennék biztos, hogy keresnék feles tartót a lovamra, aki addig lovagolja, amíg én nem tudom, de azt nem hagynám, hogy elvigye máshova, főleg nem messzebbre, ahol még látogatni/ellenőrizni se tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!