Szamár, ló alá jó ha szárított füvet, gazt teszek?
Lenyírtuk a füvet,és arra gondoltunk,h azt tennénk be a csacsi óljába. A szalmát megeszi,pedig nem is a legjobb minőségű,és úgy tudom h attól bekólikázhat. Hallottam még a forgácsról, nekünk az van itthon, mert apum asztalos, de nem tudom, h ez a forgács jó-e?! Van egyáltalán különbség?
Betehetjük szalma helyett azt a füvet,gazt amit lenyírtunk fűnyíróval pár napja? Még zöld, de elég száraz. Attól nem lesz baja,ha megeszi,ugye?:D köszi előre is
Hát ha szalmát teszek alá, azt is megeszi, tehát akkor már inkább "gazt",mert attól nem lesz baja. :D
Köszi a választ
Füvet és gazt azért ne, mert lehet közte mérgező növény, és na attól meg főleg jön a kólika...
Fűrészpor mehet alá.
Amúgy normál esetben minimum (!) 5 kg széna és 1 kg takarmányszalma, amit megeszik egy ló/nap, az abrak a munka mennyiségétől függ, a szamárnak tán adható önadagolóban is...
Nyilván az nem jó azért, ha az egész almot megeszik, de az normális, hogy bóklászik benne, és eszik belőle.
Nem csak rétifű lehet, bármi lehet, a lényeg, hogy át kell nézni, ki kell szűrni azt, amit nem ehet meg, mert minden kertben, legelőn előfordul(hat!)nak mérgező növények, amelyeket ha megeszik, súlyos gondokat okozhat. Nyilván nem a lóherétől kell pl. óvni :)
A másik aggályom a fűnyírós fűvel, ez most ugrott be, hogy elég apróra kapja szét a fűnyíró, az apró és vékony szálak (elvileg) a tüdőbe kerülhetnek.
A forgács vagy fűrészpor alom jó, kisebb az esélye a nyírrothadásnak is, bár valamivel nagyobb eséllyel vesz fel a ló rossz szokásokat vele, mert nem tud benne turkálni, keresgélni-rágcsálni, így mással foglalja le magát, űzi unalmát. Nyilván a megfelelően lemozgatott ló esetén ez általában nem igen játszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!