S. O. S Mi legyen? :/
1 hónapja vettem egy lovat. Imádom, kezdünk össze szokni.
De sajnos nem minden nap tudom kivinni lovagolni (itt csak terep lehetőség van) van neki karám tud benne sétálni, ügetni, vagy akár vágtatni is.
Van hogy 4 napig nem viszem ki.:s és ez zavar, sajnálom a lovam e-miatt .
Mamám már mondta hogy eladjuk. De nagyon szeretem a lovat, és nem szeretném eladni.
Nagyon nehezen jött össze, nagyon nehezen értem el amit akarok (saját ló ) és nem akarom csak úgy feladni, és eladni a lovat!
Meg akarom mutatni hogy igen is, tudok saját lovat tartani egyedül!!
Nemtudom miért vagyok ilyen, hogy egyszer akarom egyszer nem.:/
Karámban tartott lóhoz is érdemes két naponta kimenni, mert ez mégsem legelő, ahol lemozogja magát teljesen. Nem eladni kell, hanem időt keríteni rá - ha mást nem, keress feles tartót, vagy kérd meg oktatód, akárkid, hogy mozgassa, ha nem érsz rá.
A másik, hogy terepen is meg lehet állni, és idomítani kicsit, sőt, kell is, mert az idomítás minden további munka, így a terep alapja is.
Amikor kimész abban a 4 órában simán le tudnád futószárazni amikor nem lovagolsz. De még egy 1 órás kis kör is belefér a környéken a többi teendő mellett. Igaz nem kell mindennap lovagolni, de ha már van időd és lehetőséged azért 2 naponta felülhetnél.
Felesbértatót meg nagyon meg kell nézni kit választ az ember, hogy mindig legyen elérhető, hogy megbeszélhessétek ki mikor lovagol és legyen olyan akivel jóban vagy és vigyáz a lóra és a felszerelésre is. Tehát lovaglási stílusa is legyen lóbarát, ne tépkedje a száját, ismerje a rongyot és a bőrolajat.
húha akkor állatkinzó vagyok...Heti 3x megyek ki.Mert ugye az eltartására is meg kell keresni a pénzt valamikor.De a ló köszöni jól van...:D
Csak annyira nem birom amikor megy itt a jujjogás,hogy naponta ki kell hozzá menni,mert különben ez-meg az lesz.Nem,semmi nem lesz.
Én egészen más problémát érzek a dologban, de kérdező, javíts ki, ha tévedek. Azt írod, hogy minden nap akár négy órát is vele vagy, csak nem lovagolod. Tény, hogy nem kell minden nap lovagolni egy lovat, én se minden nap ülök föl az enyémekre, viszont: ha időd engedi, mégsem ülsz föl, még úgy sem, hogy alig egy hónapja van lovad, ott komoly gond lehet. Vagy félsz a saját lovadtól, vagy félsz a tereptől egyedül (írod, hogy lovaglókarám nincs), vagy nem is akarsz lovagolni. Én olyat még nem láttam, hogy valakinek végre megvan élete nagy álma, a ló, ideje is van kimenni hozzá, csak épp nem ül föl... Itt valami gond van a háttérben.
Ha valóban félsz, erre gondolhattál volna előbb is... Megoldás, ha keresel egy edzőt, aki segít, vagy a környéken valakit, akihez rendszeresen csatlakozhatsz, ha lovagolni megy és akkor nem leszel egyedül.
Gabka77-nek igaza van. Ahogy olvasgattam a válszokat, kommenteket, én is azt szűrtem le hogy félsz. Ha 4 órát kint vagy vele, miért nem lovagolsz?
Meg tudlak érteni. Mi most télen vettünk nekem egy lovat. Eleinte még új volt neki a lovarda, kicsit vadabb volt. Mindig ágaskodott mikor futószárazni akartam. Ezért féltem is tőle. 1 hétig rá se mertem ülni. De aztán bátorságot vettem és felültem rá. Először körkarámban. És utána meg egy jót nevettem hogy mitől is féltem? Azóta az ágaskodásról is leszokott, mert megmutattam neki ki a főnök. Már másfél hónapja lesz hogy az enyém. És kezdünk összeszokni. Kezd bízni bennem. Bár terepre még nem járok, mivel meg kell ismernie a környéket, de majd eljön az az idő is...
Szóval, kérj segítséget bárki lovas ismerőstől edzőtől. És ne félj. Bízz a lovadban meglátod sikerülni fog :)
Kedves 14-15.!
Azért nem mindegy, hogy HOL van az a ló, mert ha legelőn van tartva ,több lóval, vígan elvan, ha 2-3 naponta lovagolják, de egy állásban, vagy bokszban tartott ló már nem annyira, mivel a ló ahhoz alkalmazkodott, hogy 20 órában legel, és közben folyamatosan lépeget, ha napokat áll és bámul ki a fejéből, az neki igenis kínzás, másfelől unatkozni kezd, és olyan rossz szokásokat vesz fel, melyek a használhatóságát, értékét is csökkentik (karórágás, levegőnyelés, szitálás, stb), egy versenylónál meg egyből futószáron kezdhetsz, mert két nap állás után mint a bivaly, úgy tele lesz...
Nyilván legelőn, vagy karámban is már azért mozog kicsit, és ki tudja elégíteni viszonylag jól a társas kapcsolatok iránt támasztott igényeit is.
14-15-vagyok.Boxban van,ha nem tudok kimenni akkor kirakják karámba vagy jártatógépbe(elvileg-remélem a gykorlatban is :-D).Legelőre amúgy se tudnám tenni,mert mén,szóval jobb lenne,ha inkább nem élné ki a "szociális igényeit".:-)
Amúgy nem versenyló(azzal nyilván naponta folgalkozni kell,hogy edzésbe legyen),csak hobby.Ja és semm rossz szokása nincs(karórágás,kaparás,stb),nem kell felülés előtt lefutóznom,sőt inkább még így is lusta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!