Kezdőoldal » Állatok » Lovak » Kik díjugrathatnak?

Kik díjugrathatnak?

Figyelt kérdés
Hány kg -ig díjugrathat egy ember?

2013. ápr. 28. 18:54
 1/4 anonim ***** válasza:

Ha elbír a lovad annyira, hogy még érdemi módon ugrani is tud veled, akkor díjugrathatsz. Nyilván nem csak a testsúly számít, hanem az alkat is. Egy alacsony, zömök ember alkata ugyanis sokkal kevésbé teszi őt alkalmassá a lovaglásra (persze lovagolhat, csak valószínűleg többet kell gyakorolnia), mint mondjuk egy olyan embert, aki nehéz ugyan, de a súlyával arányosan magas is.

Olyan limit tehát nincs, hogy X kg fölött nem lehet díjugratni. Keresned kell egy olyan lovat, amely nem csak elbír téged, de ugrani is tud (a nehéz lovasok tipikus "fajtája", a sodrott tehát kilőve, mert azzal nem igazán lehet díjugratni).

2013. ápr. 29. 09:40
 2/4 anonim ***** válasza:

Igazából bizonyos súly felett nyilván nem érdemes, mert az ugrás alapból megterheli a ló mellső lábait, amelyek talajt fognak, ezt egy nagy lovas súllyal megfejelni nem etikus.

Mindazonáltal stabilan kell ülni mindhárom jármódban, mert egy ló hátát, lábát 40 kg-vel is szétviheted, ha nagyon rosszul ülsz, pattogsz, elejére ejted, vagy csak simán nem foglalkozol az idomítás résszel, míg akár 90-nel is elvisz egy vékonyabb paci is, ha ügyes vagy.

2013. ápr. 29. 11:19
 3/4 anonim ***** válasza:

Hát gondolj bele. 200 kilósan már mozdulni is nehezen bír az ember, nemhogy lovagolni... :))

Nincsenek kiszabott határok, amíg rendesen tudsz lovagolni egy olyan lóval, ami elbír, és tud normálisan ugrani, addig nyugodtan díjugrathatsz. :)

2013. ápr. 29. 13:24
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi! :) 80 kg vagyok és azt hittem már nincs esélyeb hogy akár hobbi szinten ugrassak..de most megnyugodtam!Köszi!!
2013. ápr. 29. 16:52

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!