Mivel tehetem a lovam szőrét szép fényessé?

Szia!
Barátnőmnek van lova. Ő sima ruhával szokta törölgetni,és fénys lesz. De ha ez nem jön be,akkor próbáld meg bőrrel...

Kaján is múlhat a dolog, pl nálunk még akkor is fényes a szőrük ha épp porosak. Esetleg adhatsz neki plusz vitamint (E-vitamin jót tesz a szőrének illetve a patájának is). Pucolás után, ha egy finomabb kefével, ruhával, vagy bőrrel letisztítod akkor is szépen csillog.
Én az olajat nem tartom jó ötletnek.

te hülye vagy? olajjal akarod bekenni??? a lónak nem attól fényes a szőre, hogy bekenik, hanem attól hogy egészséges!
egyrészt legelés kell neki, a legelőn tartott lovak szőre sokkal szebb. Ha ezt nem tudod megoldani, akkor javaslom a lenmagolajat, vagy főzhetsz neki lenmagot, egész nyálkásra kell főzni és az abrakba belekeverni. az jót tesz amúgy a beleinek is, de nem szabad túl gyakran csinálni. nézz utána a neten!
amúgy meg kapható több féle vitamin és táp, ami kifejezetten jót tesz a szőrnek, de azok elég drágák...

Puha ronggyal töröld át az ápolás végén.
És én is a lenmagot tudnám ajánlani, de nem szabad sokszor adni neki, nehogy bekólikázzon. Kevéskét kell jó alaposan kiforralni, jó nyálkásra, ahogy az előző válaszoló írta. Lovas szaküzletekben vagy takarmány boltokban lehet venni, ott el tudják mondani, hogyan kell kifőzni és adagolni.
Esetleg olyan lótápot ajánlok még, ami tartalmaz különböző gyógynövényeket is. Valamint rengeteg féle táplálék kiegészítő van, egészen biztos tudnak olyat ajánlani, ami a szőrt is fényesíti.
Azt meg felejtsd el, hogy beolajozod a szőrét. Magadnak sem kennél olajat a hajadba, hogy fényesebb legyen... :D

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!